Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kocaeli'de Manda Sayıları Artıyor

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği özellikle Kandıra’da yürütülen mandacılık faaliyetlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan bilgilendirme çalışmaları ve uygulamalı eğitimler ile 600’e kadar inen manda sayısı bin 500 başın üzerine çıkarıldı.
 
Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, Köye Hizmet Şube Müdürlüğü, Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Şefliği bünyesinde çalışan Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimler köylerdeki çiftçilerin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalara devam ediyor. Yapılan bu çalışmalar arasında manda yetiştiriciliğine yönelik çalışmaların ilimiz açısından ayrı bir önem kazanıyor.
 
Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tamamında yürüttüğü hayvancılık çalışmaları ile manda sayısında önemli artış sağlandı. İlimiz genelinde 600’e inen manda sayısı, yapılan çalışmalar neticesinde bin 500 başın üzerine çıktı. Manda birliği kurulması, yeni manda ırklarının kazandırılması projeleri ile de Kocaeli’deki manda yetiştiriciliğinin bilinçli olarak yapılması amaçlanıyor.
 
Bu amaçla, Kartepe Ketenciler köyünde 200 başlık modern Manda ahırı yapıldı. İşletmede İran, Anadolu ve Murrah Mandası ırkları bulunuyor. Yarı açık modern işletmede; Malak Bölümü, Erkek Manda Bölümü, Sağmal Manda Bölümü, Süt Sağım Bölümü, Gezinme Alanı, mandalara özel olan Havuz Bölümü gibi bölümler yer alıyor. Manda işletmesi Kocaeli’nin en büyük ve modern işletmesi olma özelliğiyle diğer manda yetiştiriciliğiyle uğraşanlara örnek oluyor.
 
Büyükşehir yetkilileri Manda yetiştiriciliğine yönelik çalışmalara öncelik verilmeye devam edildiği takdirde Kocaeli’de arzu edilen manda sayısına ve verimli manda ırklarına kavuşulacağını ifade etti. Bu sayede yetiştirilen mandalardan elde edilen ürünlerin önemli bir marka haline geleceği vurgulandı.
 
 

Ekleme Tarihi
27.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kocaeli, Manda, hayvancılık, haber, haberler,
Link: Kocaeli'de Manda Sayıları Artıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız