Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Su Ürünleri Avcılığı Denetimleri Devam Ediyor

SAKARYA (İHA) - Sakarya Nehrinde yapılan denetimlerde balıkçı tekneleri ile kaçak avlandığı tespit edilen 2 kişiye toplam bin 846 TL idari para cezası uygulanırken, yakalanan canlı balıklar ise Sakarya Nehri’ne geri bırakıldı.

Sakarya Nehri Ferizli Köprüsünden Söğütlü istikameti yönünde 10 kilometrelik nehir içi ve kıyısında Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Denetim ekipleri ile birlikte İl Jandarma Çevre Koruma Tim Komutanlığı, Ferizli İlçe Jandarma Komutanlığı ve Amatör Balıkçı Derneklerinin (SAMADER) katkılarıyla saat 06.00-16.00 saatleri arasında yapılan denetimler sonucunda Nehir içerisinde balıkçı tekneleri ile avlanan 2 balıkçı yakalandı. Avcılıkta kullanılan ağlara ve yakalanan balıklara el konulurken, kaçak avcıların her birine 923 TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca nehir içerisinde sahipsiz olarak 10 parça 200 metre ağ 250 adet pinter (kasnak) ile 150 adet pareketa düzeneğine el konuldu. Ağ ve pinterlerde canlı olarak yakalanan küçük boyda 10 adet canlı yayın balığı tekrar Sakarya Nehri’ne bırakıldı.

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir, Akarsularda ticari amaçlı su ürünleri avcılığı yapılmasının yasak olduğunu hatırlatarak, “Akarsu ve derelerimizin ticari amaçlı avcılık için kiraya verilmesi mümkün değildir. Bu sebeple nehir ve derelerimizde ağ, pinter (kasnak) ve gibi av araçları ile Ticari amaçlı avcılık yapılması yasaktır. Müdürlüğümüzce deniz ve iç sularımızda denetimlerimiz devam etmekte olup, balıkçılarımızın av yasaklarına uyması sürdürülebilir su ürünleri açısından büyük önem arz etmektedir” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
27.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Su Ürünleri Avcılığı, Denetim, Su Ürünleri, Avcılık, av, balık, kaçak avlanma, kaçak, balıkçı, Sakarya
Link: Su Ürünleri Avcılığı Denetimleri Devam Ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız