Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ayvalık’ta Emekli Eğitimci Örnek Arıcı Oldu

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde emekli öğretmen Fethi Dilli, örnek arıcı olurken, ürettiği ballar da büyük ilgi gördü.

17 yıl önce emekli olan 63 yaşındaki Fethi Dilli, emekli olduktan sonra baba mesleği arıcılığa yöneldi. Çocukluğunun arıların içinde geçtiğini anlatan 3 çocuk ve 5 torun sahibi Fethi Dilli, Ayvalık da Şeytan Sofrası yolunun kenarında kurduğu tezgahta, bahar, çam, ayık, kestane ve narinciye balları ile polen ve arı sütü satıyor. Gezginci arıcılık yaptığını anlatan Fethi Dilli, girdiği kurslarda bilgisini geliştirirken yörede arıcılık yapmak isteyenlere de yardımcı oluyor.

Fethi öğretmeni çocukluğundan bu yana tanıdığını anlatan Dilek Genç, “Fethi hocayı çocukluğumdan beri tanırım. Hep buradadır. Ailecek de hep gelip geçerken her zaman balını alırız. Özellikle Ankara’dan geldiğimizde ilk geldiğimiz yer burasıdır. Balları bal gibi. Düşünmeden tadın derim” dedi. Çocukluğundan bu yana arıcılık yaptığını anlatan Fethi Dilli de, “Ben bu işi baba mesleği olduğu için çocukluğumdan beri yapıyorum. Emekli olduktan sonra bütün işlerimi bu konu üzerinde topladım. Sadece arıcılık yapıyorum. Ve ürettiğim ballarımı da kendi tezgahım da satmaya uğraşıyorum. Seyyar aracılık yapıyorum. Yazın 4-5 ayda gezdirip çeşitli ballar almaya çalışıyorum. Bal çeşitleri mesela ayıt çiçeği balı. Kestane çiçeği balı. Kestane çiçeği balı için arılarımı Kaz Dağları’na götürüyorum. Orada kestanelerden alıyorum. Yayla çiçekleri, kestaneden önce, Kaz Dağları’na gittiğimizde Kaz Dağları’nın ova kesiminden alıyorum. Çam balını genelde Sarımsaklı Seytan Sofrası yolundaki yerimde yapıyorum çam balını. Narinciye balı için İzmir Gümüldür’e gidiyorum. Orada üretimini yapıyorum. Bahar balını da Altınova yöresi ve Çamlık Şeytan Sofrası yolu üzerinde yapabiliyorum. Ballarımın tümü doğaldır. Bunun yanında polen üretiyorum. Az miktarda da olsa arı sütü alabiliyorum. Bütün bal çeşitlerinde herhangi bir katkı yoktur. Güvenerek satabiliyorum. Tarım Bakanlığından ruhsatlıyım. Bütün işlemleri kendim yapıyorum. Dolum tesisim var. Herhangi bir katkısı yok. Tertemiz ballarım var. Arıcılık, ekonomiye katkıda önemlidir. Herkesin yapmasını tavsiye ederim. Yan gelir olarak, memur olup da yapamam diyenlere tavsiye ediyorum. Çünkü fazla bir işgücü olmadan yapabilirler. Kim gelirse arıcılık da önemli bilgileri veriyorum ve teşvik ediyorum. Elimden geldiğince yardımcı oluyorum. Ve isteyene de oğul da veriyorum. Kovan da veriyorum” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
28.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Emekli, Eğitimci, Örnek Arıcı, Fethi Dilli, arıcı, Balıkesir
Link: Emekli Eğitimci Örnek Arıcı Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız