Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Mezitli'de Sahte Ve Bandrolsüz İçki Denetimi

MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez Mezitli ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gıda denetçileri, alkollü içki satış ve toplu tüketim yerlerinde sahte ve bandrolsüz içki denetimi yaptı.
 
Mezitli Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sahte alkollü içkilerde denetim yapılması konusunda çalışmalar yürütülüyor. Birçok iş yerinde yapılan denetlemelerde sahte, hileli ve sağlığa uygun olmayan ürünler denetlenerek inceleniyor. Alkollü içki satan bayilerin etiketsiz, ruhsatsız veya bandrolsüz içki satışı yapmamaları konusunda uyarılırken, tüketicilerin, şüpheli durumlarda İl ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine haber vermeleri veya Alo 174’ü aramaları isteniyor. Denetimlerde ayrıca ekipler, alkollü içki satan ve tüketilen iş yerlerinden tüketicilerin görebilecekleri yerlere 'Enerji içeceklerini, alkolle karıştırarak veya beraber tüketmeyiniz' şeklinde uyarı yazıları asılması istiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Avni Taşyürek ürünün kapağı üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı ve TAPDK logoları taşıyan bandrol bulunması gerektiğini ifade ederek, “Alkol sağlığa zararlıdır ancak yine de kullanmak isteyen vatandaşlarımız bandrolün düzgün yapıştırılıp yapıştırılmadığını kontrol etmeli, bandrol yırtık yıpranmış halde olmamalıdır. Bandrol üzerindeki logoların yukarı aşağı yönde hareket ettirilerek ve farklı açılardan bakılmak suretiyle kontrol edildiğinde mavi-turkuaz renk dönüşümü olmalıdır. Şişenin daha önce açılıp açılmadığı, özellikle kapak kısmının tutkalla yapıştırılıp yapıştırılmadığı, yıpranmış, darbeli olup olmadığı, kapakta enjektör deliğinin bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir" dedi. 
 
 

Ekleme Tarihi
28.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Mezitli, Sahte, Bandrolsüz, İçki, Denetim
Link: Mezitli'de Sahte Ve Bandrolsüz İçki Denetimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız