Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


5 Bin Zambak Hasat Edilmeye Başlandı

ORDU (İHA) - Ordu'nun Kabadüz ilçesinde, Kabadüz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün uygulama ve deneme bahçesine diktiği 5 bin zambak çiçeğinin hasadı başladı.

Kabadüz ilçesinde çiftçilere ek gelir sağlamak amacıyla Kirazdere köyü Bakacak mevkisine dikilen 5 bin zambak çiçeği hasat edilmeye başladı.

Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, ilçede tarımla ilgili değişik projeleri denediklerini söyledi. Çiftçilerin alternatif yetiştireceği ürünler üzerinde çalışma yaptıklarını belirten Avcı, “Patates, çilek ve lilyum çiçeği üzerinde bir çalışma yürüttük. Hepsinden başarılı sonuçlar aldık. Özellikle lilyum çiçeğinde ciddi başarı sağladık. Üretim konusunda Kabadüz ilçemizin üst kısımları olan Yokuşdibi Beldesi Kirazdere köyü Bakacak mevkisi lilyumun çiçeğinin özellikle yetişebileceğini tespit ettik. Burada ürettiğimiz çiçeklerin en temel özelliği ağustos ayının sonunda eylülün başında hasat ediliyor olmasıdır. Bu durum Akdeniz ve Eğe’de çiçeğin bitme dönemine denk geliyor” dedi.
 
Kaymakam Avcı, çiçekçilik konusunda yatırımcıları ilçeye beklediklerini sözlerine ekledi.
 
Dikimini yaptıkları lilyum zambak denemesinde yüzde doksanın üzerinde başarı yakaladığını ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Samet Eker, “Üç ay öncesinde Kirazdere Bakacak mevkisine 5 bin zambak dikimi yaptık. Amacımız zambağın yöreye uygunluğunu ve verimini araştırmaktı. Bu araştırma neticesinde bu gün lilyumların hasadını gerçekleştiriyoruz. Şunu net olarak söyleyebilirim ki Kabadüz ilçesi Kirazdere köyü Bakacak mevkisi kesme çiçek lilyum açısından oldukça uygun. Bunu deneme bahçemizden de görüyoruz. Doğal gölgelenmenin ve verimli toprağın olduğu bu bölge kesme çiçek lilyum için oldukça elverişli” diye konuştu. 
 
 

Ekleme Tarihi
30.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Zambak, Hasat, Ordu, Kabadüz Gıda, Engin Avcı
Link: 5 Bin Zambak Hasat Edilmeye Başlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız