Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İncirliovalı Zeytinciye Tuzak Kullanımı Anlatıldı

AYDIN (İHA) - Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Arzular köyünde düzenlenen gece eğitiminde ‘Zeytinde Biyoteknik Mücadele ve Eko-Trap Tuzaklarının’ kullanımı analtıldı.
 
İncirliova Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün eğitim programı çerçevesinde ilçeye bağlı Arzular köyünde gece çiftçi toplantısı düzenlendi. Toplantıda İlçe Müdürü Nilgün Yılmaz, Ziraat Mühendisleri Celal Çıtak ve Osman Elçi tarafından Arzular köyüne gidilerek köy kahvesinde çiftçilerle buluşuldu. Toplantıya zeytin üreticilerinin katılımı büyük oldu.
 
Sohbet havasında geçen toplantıda katılımcılara zeytin hastalıklarıyla mücadele konusunda bilgi veren İlçe Müdürü Nigün Yılmaz, “Zeytin Sineği Zararlısı ve Biyoteknik Mücadelenin Önemi ve Desteklemesi konusunda 2013 yılı içerisinde İl Özel idaresi bütçesinden alınan 631 bin adet eko trapın 15 bin adeti ilçemize bağlı Arzular köyüne dağıtımı yapılarak zeytin bahçelerine asılması sağlanmıştır. Biyoteknik mücadele projesinde eko-trap tuzaklar Zeytin Sineği ile mücadelede kullanılmaktadır. Her ağaca bir tuzak asılarak 2,5 ay zeytin sineğinin zeytin meyvelerine vuruk yapmasını engelleyerek Zeytin Sineği popülasyonunu kırmaktadır. Her bir tuzakta zeytin sineği yem tuzağı olarak Amonyum bikarbonat, cezbedici tuzak olarak feromon ve öldürücü ilaç olarak Deltamethrin etkili maddesini içermektedir. Yem ve cezbedici feromona gelen sinek ilaçlı tuzaktan etkilenerek ölmektedir” dedi.
 
Yılmaz, ilçedeki zeytin sahalarının büyük bir kısmının dağlık ve engebeli arazide yer aldığı düşünülerek ilaçlamanın yapılamadığı yerlerde Eco- Trap tuzak ile biyoteknik mücadele sağlıklı, ilaçsız zeytin üretilmesinde etkili olacağı vurguladı.
Organik tarım ile ilgili genel konuların anlatıldığı toplantıda daha sonra soru cevap kısmına geçilerek katılımcıların soruları cevaplandı.
 
 

Ekleme Tarihi
30.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Aydın, İncirliova, Zeytinci, Tuzak Kullanımı, zeytin, zeytincilik, Zeytinde Biyoteknik Mücadele, Eko-Trap Tuzakları
Link: Zeytinciye Tuzak Kullanımı Anlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız