Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Manavgat'ta nitelikli tarım için toprak tahlil laboratuvarı kuruluyor

Manavgat Ziraat Odası (MZO), kuracağı toprak ve yaprak analiz laboratuarıyla çiftçinin tahlil için Antalya'ya giderek vakit israfının önüne geçecek.

MZO Başkanı Rasim Metin, Manavgat'ta nitelikli tarım uygulamaları kapsamında çiftçileri verdikleri yaprak ve toprak analiz laboratuvarını önümüzdeki günlerde hizmete açacaklarını söyledi. Yaprak ve toprak analiz laboratuvarı kurma çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Metin, laboratuvarın MZO'ya ait dükkanlardan birinde hizmet vereceğini kaydetti. Yaprak ve toprak tahlil laboratuvarının Manavgat çiftçisinin en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu belirten Metin, önümüzdeki günlerde analiz laboratuvarının hizmet vermeye başlamasıyla birlikte bölgede toprak yapısına bağlı nitelikli tarım uygulamalarının yaygınlaşacağına yürekten inandığını ifade etti.

Yaprak ve toprak tahlil laboratuvarının Manavgat çiftçisinin yıllardır hasreti olduğunu belirten Metin, "Üreticimize vermiş olduğumuz laboratuvar sözünü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Laboratuvarımız kısa bir süre içerisinde odamızın altında bulunan dükkanlarımızda çiftçilerimizin hizmetine sunulacaktır. Laboratuvarımızı en kısa sürede hizmete açacağız." diye konuştu.

Başkan Metin, ayrıca Taşağıl'da odalarına ait olan Manavgat Ziraat Odası Zeytinyağı Fabrikası'nın makinelerini yenilemeye yönelik Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) sundukları projesinin kabul edildiğini söyledi. Fabrikada yeni tank, eleme makinesi, paketleme ve dolum makinelerinin yenilmesine yönelik proje bedelinin 248 bin 140 lira olduğunu belirten Metin, bununda 198 bin 512 lirasının hibe desteği olduğunu kaydetti.

Yenilenen sistemle fabrikalarının el değmeden 3 CC'den 18 litreye kadar cam şişe, pet şişe ve teneke dolumu yapabileceğini belirten Metin, ayrıca toplanan ve sıkıma gelen zeytinlerin üreticinin istediği doğrultuda eleme makinelerinden geçirilerek sofralık özelliği olanları ayrılacağını ve sofralık özelliği taşımayanlarında sıkıma gideceğini söyledi.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
30.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Manavgat, nitelikli tarım, toprak tahlil laboratuvarı, tarım, toprak, tahlil, laboratuvar
Link: Manavgat'ta nitelikli tarım için toprak tahlil laboratuvarı kuruluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız