Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Seydişehir’de Teşvik İçin Arılar Yerinde Tespit Ediliyor

KONYA (İHA) - Konya’nın Seydişehir ilçesinde arıcılık teşvikinden yararlanmaları için bölgede bulunan yerli ve yabancı arılar yerinde tespit ediliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hayvancılık destekleri uygulama tebliği gereği kovan başına 8 TL destek verilmesi uygulaması için Seydişehir İlçe Tarım Müdürlüğünce arı kovanları yerinde sayılarak belirleniyor. Sahil bölgesine yakın olduğu için kışları Manavgat-Alanya bölgesinde yazları da Seydişehir civarında konaklayan arıcılar Seydişehir’de arıcılığın yoğun yapılmasına neden olduğu belirtildi.

Bu konuda açıklamalarda bulunan ilçe tarım müdürlüğü yetkilileri, “Bakanlığın destekleme uygulamaları tebliği uyarınca Seydişehir bölgesindeki arıcıları ve koyanların ı yerinde tespit ediyoruz. Sahile yakın olduğumuz için şu anda Seydişehir bölgesinde özellikler Manavgat-Alanya yöresinden gelen yabancı arıcıların yanı sıra yerli arıcılar da bulunuyor. Bu nedenle Konya civarında en fazla arıcılık bizim bölgemizde yapılıyor. Tüm bu arıcıların konaklandıkları yerlere giderek kovanlarını tespit ediyoruz. Yabancı arıcıların tespiti 6 Eylül’de bitecek. Yerli arıcıların tespiti ise 4 Ekim’e kadar devam edecek. Bu tespitlerden sonra arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımıza kovan başına 8 TL destek verilecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
 

Ekleme Tarihi
31.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Teşvik, Arılar, tespit, Konya, Seydişehir, arıcılık, kovan
Link: Teşvik İçin Arılar Yerinde Tespit Ediliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız