Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kırkağaç’ta 430 Bin Çilek Fidesi Dağıtıldı

MANİSA (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün hazırladığı, il özel idaresinin finanse ettiği ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çalışmalarının yürütüldüğü Çilek Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Kırkağaçlı çiftçilere 430 bin çilek fidesi dağıtıldı.
 
Kırkağaç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait Kavun depolarında düzenlenen Çilek Dağıtım töreninde Karakurt, İlyaslar ve Gelenbe beldeleri ile Kınık, Yağmurlu, Musahoca, Alacalar ve Siledik köylerine toplam 430 bin Çilek Fidesi verildi. 70 dekar alanda uygulanacak projede dikilen fidelerden, üç yıl boyunca verim alınabilecek. Maliyeti 100 bin lira olan projede, çiftçiler damlama sulama sistemi,toprak hazırlama ve malçlama işlerini üstlendi. Çilek Dağıtım törenine AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Öztürk ile Çilek Yetiştiricisi vatandaşlar katıldı.
 
Çilek Dağıtımında konuşan Berber, "Kırkağaç’ta Çilek Yetiştiriciliği projesine geçen yıl 30 dekarla başladık ancak dikilen alandan elde edilen ürünler, miktar olarak az olduğu için dışarıdan alıcı gelmiyordu, elde edilen ürünler Kırkağaç, Soma ve Akhisar pazarlarına anca yetiyordu.Bu sene hazırlanan 70 dekarlık proje ile Kırkağaç’taki çilek dikilen alan miktarını 100 dekara çıkardık.Ortalama bir dekardan 2-2,5 ton yıllık ürün elde ediliyor 100 dekarlık alanda da yaklaşık bir sezonda 200-250 ton çilek hasadı elde edebileceğiz bu sayede Kırkağaç’taki ürün yelpazesi de genişlemiş oldu ”dedi.
 
Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, projeden faydalan çilek yetiştiricilerinden köyleri ve beldeleri temsilen birer çiftçiye çilek fidelerini teslim etti.
 
 

Ekleme Tarihi
31.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kırkağaç, Çilek Fidesi, çilek, fide,
Link: Kırkağaç’ta 430 Bin Çilek Fidesi Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız