Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Pamuk Kalitesinin Arttırılması

ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ticaret Borsası Başkan Vekili Ali Çiçekle birlikte, Tekstil ve Çırçır Fabrikası heyeti Valilik toplantı salonunda kabul etti.
 
Toplantı Salonunda heyetle bir araya gelen Vali Celalettin Güvenç, tarımsal gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunarak, çiftçilerin projeleri ve taleplerini dinledi.
 
Toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Güvenç, pamuk kalitesinin artırılması hususunda yapılan çalışmaların olumlu sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi. Yeni sezonda elde edilecek ürünler hakkında çiftçilere seslenen Vali Güvenç, naylon haralarla balyalanan pamuk hususuna değinerek: “Çırçır Fabrikaları sahiplerimiz de burada, lütfen naylon haralarda getirilen pamuğu satın almayalım. Yeni sezonda tertemiz Urfa pamuğunu aranılacak hale getirelim. Birinci mevzuumuz budur. Bu konuda bir kere daha bütün çiftçilerimizi ve çırçır fabrikalarımızı uyarıyorum. Jandarmamız, ilgili müfettişlerimiz, görevlilerimiz yollarda denetim yapacak ve iş yerlerinde denetim yapacak ki, bizi mahcup edecek pamuğumuzun kalitesini ve fiyatını düşürecek bu naylon haralarda, ‘jüt’ taşıyan malzemelerin pamuğa karışmasını önlesin. Bu konuda tavizsiz olacağımızı bir kere daha çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza duyuruyorum” dedi.
 
Vali Güvenç, bütün çiftçilerden Şanlıurfa Pamuğu’nun kalitesinin artırılması konusundaki önlemlere uyulması için anlayış beklediğini söyleyerek, "Tekstilcilerimizden ve çırçır Fabrikası sahiplerinden destek istiyorum. İnşallah Şanlıurfa pamuğu aranılan pamuk haline gelecektir. Çünkü öz üretiminde bizim pamuğumuz çok kaliteli bir pamuktur. Sadece işlerken ve toplarken yaptığımız yanlışlar yüzünden fiyatı düşmektedir. Aranılan ve piyasada başfiyatı çeken pamuğu Urfa pamuğu haline getireceğiz. Şimdiden yeni sezonun çiftçilerimize, tekstilcilerimize, çırçır fabrikası sahiplerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Bol kazançlı bir sezon diliyorum” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
31.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Pamuk Kalitesi, pamuk, kalite, şanlıurfa
Link: Pamuk Kalitesinin Arttırılması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız