Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Temmuz 2025 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tavas’ta Patates Hasadı Yapıldı 

TAVAS’TA PATATES HASADI YAPILDI


DENİZLİ (İHA) - Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Çiftlik Köyü’nde 130 dekarlık alanda deneme üretimi yapılan patatesin verimi üreticisini memnun etti.

İlk hasat dolayısıyla tarlada gerçekleştirilen etkinliğe Tavas Kaymakamı Ali Arıkan, Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, Tavas Ziraat Odası Başkanı, İl ve ilçe müdürlüğünde görevli teknik personel ile vatandaşlar katıldı. Üreticilerden Halil Aktaş Nevşehirli olduğunu ve kendi bölgelerindeki toprakların aşırı yorgunluğu ve hastalıklardan dolayı alternatif bir üretim yeri aradıklarını ve Tavas çiftlik Köyü'nde Ömer Varlıoğlu ile birlikte 130 dekar alanda ekim yaptıklarını söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu ise, son zamanlarda Tavas ovasında alternatif ürünlere yöneldiğini, burada yetiştirilen patateslerin de verim ve kalite bakımından gayet güzel olduğunu, önümüzdeki yıllarda güzlük ve yazlık olarak patates tarımının ilçede yaygınlaşabileceğini belirtti.
Tavas Kaymakamı Ali Arıkan da kendisinin Niğdeli olduğunu, Tavas’ta yetiştirilen patatesle Nevşehir-Niğde dolaylarında yetiştirilen patatesten aşağı kalır bir yönünün olmadığını belirterek üreticileri tebrik etti. Daha sonra hasadı yapılan patatesler kamyona yüklenerek Denizli haline gönderildi.

Ekleme Tarihi
02.09.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: patates,patates hasadı.tavas
Link: Tavas’ta Patates Hasadı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız