Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kore çayı 1 saatte içiliyor

İstanbul-Kore Expo Kültür Günleri münasebetiyle Türkiye'ye gelen Koreliler, kendi kültürlerine göre çay içti. Çay içmeyi seramoni ile anlatan Koreliler, çay içmekle günahlarından arındıklarına ve saygı kültürünün ülkeye hakim olduğuna inanıyor.


Türkiye'de kolayca ulaşılabilen çay, gündelik hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Ancak Kore’de çay içmek, Türkiye'dekinden çok farklı ve bir seramoniyle gerçekleştiriliyor.

Kore-Expo Kültür Günleri münasebetiyle Türkiye’ye gelen Koreliler, Beyoğlu Belediyesi içerisinde kendi kültürlerine göre çay içti. Gündelik hayatta da çay içmeyi bir seromoni haline getiren Koreliler küçük bir etkinlikle kendi kültürlerini tanıttı.

'ÇAY İÇMEK İÇİN ÇAN ÇALIYORLAR, FARKLI FARKLI KASELER KULLANIYORLAR'

Çay seremonisi için 12 Koreli kadın görev aldı. Ancak Kore’de çay içmek için bu kadar kişiye gerek yok. İki ya da üç kişiyle de bu etkinlik yapılabiliyor. Ritüel yaklaşık 1 saat sürdü, ancak bu süre Güney Kore’de bu kadar fazla değil. Çok farklı kase ve fincanlarla çay içen Koreli kadınlar, farklı kapların kişilikleri temsil ettiklerini belirtiyor. Koreliler çay içmeye 5 kez çan çalarak başlıyor. Bu şekilde günahlarından arındıklarına inanan Koreliler, bu seremoni sayesinde alçak gönüllü kaldıklarına ve saygılı olduklarına inanıyor. Çan çalarak çay içmeye başlayan Koreliler, yine çan çalarak çay içmeyi bitiriyor.

‘ÇAY İÇMEK, İNSANA DÜŞÜNME FIRSATI VERİYOR’

Çay seremonisi hakkında bilgi veren Kore’nin YoungJun Kaun Saun Puk Do eyaletinin başkanının eşi Kim Chun Hee, etkinliğin ne kadar fazla kişiyle yapılırsa bir o kadar sağlıklı kalındığına inanıldığını dile getirdi. Yeşil çay içtiklerini söyleyen Chun Hee, “Hep birlikte çay içilirse daha iyidir. Seremonide insanların birbirine saygı göstermesi gerektiği vurgulanıyor. Bu yüzden çay yavaş yavaş içiliyor ve insanlara düşünme fırsatı veriliyor. Farklı bardaklar, farklı kişilikleri temsil ediyor.” dedi.

VATANDAŞLAR ÇAYI BEĞENDİ

Kore çayını çok beğendiklerini ifade eden vatandaşlar, içeceğin boğazda hafif bir yanma hissi verdiğini ve yasemin aroması hissettirdiğini kaydetti. 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
04.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kore çayı, çay, içecek, Kore
Link: Kore çayı 1 saatte içiliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız