Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


AÜ Ziraat Fakültesi, organik sebze ve meyve üretiyor

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, organik sebze ve meyve üretimi yapıyor.


İklim şartlarından dolayı seracılık başta olmak üzere organik ürün yetiştiriciliğinin az olduğu Erzurum’da AÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü devreye girdi. AÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Dursun, üretilen organik ürünlerle hem Erzurum’da sera yetiştiriciliği işi ile uğraşan çiftçilere katkı sağladıklarını, hem de bölüm öğrencilerine organik ürünler hakkında bilgiler aktardıklarını söyledi.

Prof. Dr. Dursun, "Erzurum iklim olarak soğuk olduğundan dolayı buradaki seralarda organik bitki ve sebze üretimi yapılıyor. Biz burada organik turfanda patlıcan, domates, karpuz ve kavun gibi birçok sebze ve meyve çeşidini deneme olarak seralarda ekimi yapılırken, Haziran ve sonbahar aylarında hasadını yapıyoruz. Serada, domatesten bibere, patlıcandan salatalığa, karpuzdan kavuna kadar pek çok ürün, organik bir şekilde yetiştiriliyor. Yetiştirdiğimiz ürünlerde kimyasal gübre az kullanılıyor. Yine ayrıca Erzurum’da seracılık işi ile uğraşan çiftçilerimize yetiştirdiği ürünler hakkında bilgiler vererek organik ürünlerin yetiştirilmesi için katkıda bulunuyoruz. Bölümümüzde öğrencilerimize üretilen organik ürünlerle arazinin çok değerli olduğunu etkin bir üretim nasıl yapılır bunun bilgelerini aktarıyoruz." dedi.

Erzurum ilinde yeteri kadar sebze ve meyve üretimi yapılmadığını belirten Prof. Dr. Atilla Dursun, Sebze ve meyvelerin şehir dışından getirildiğini ifade etti. Dursun, "Erzurum'da yeteri kadar organik sebze ve meyve üreteme yapılmıyor. Daha çok diğer illerden sebze ve meyve getirilerek burada satışı yapılıyor. Burada bir anlayış var her türlü meyve sebze yetiştirilmez deniliyor. Bu yanlış bir anlayış istenilir ise Erzurum’da her türlü meyve ve sebze üretimi yapılabilir. Yeter ki bu konuda yeterince istekli olalım. Sebze ve meyve yetiştirmek isteyen kişilere bizler her türlü konuda destek oluruz. Bu şekilde Erzurum ekonomisine büyük katkı sağlamış oluruz." diye konuştu. 
 
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
04.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: AÜ Ziraat Fakültesi, organik sebze ve meyve, üretiyor, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, organik sebze, organik meyve, sebze, meyve, Atilla Dursun
Link: AÜ Ziraat Fakültesi, organik sebze ve meyve üretiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız