Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çankırı TKDK 17 Projeye, 11 Milyon Tl'lik Hibe

ÇANKIRI (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörü İsmail Sönmez, 9. ve 10. çağrılarda toplam 17 projenin kabul edildiğini ve projelere destek oranının toplam 11 milyon 343 bin lira olduğunu açıkladı.
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çankırı İl Koordinatörlüğü'nde bir basın toplantısı düzenleyen İl Koordinatörü İsmail Sönmez, kurum çalışmaları ve projelerle ilgili bilgiler verdi.
 
Sönmez, 9. ve 10. çağrılarda Çankırı'dan toplam 38 proje başvurusunda bulunulduğunu ve projelerden 17 tanesinin kabul edildiğini belirterek, "Projelerin toplam maliyeti 19 milyon 263 bin liradır. Bu projelere verilen destek oranı ise yaklaşık 11 milyon 343 bin TL'dir. Kabul edilen projelerin 10 tanesinin inşaat çalışmaları başlamış olup, verilen destekler Çankırı'ya önemli derecede katkılar sağlayacaktır. Bu bizi gerçekten mutlu etmektedir." diye konuştu.
 
Türkiye'nin 42 ilinde TKDK temsilciliği bulunduğunu ifade eden Sönmez, Çankırı TKDK'nın projelere verdiği destek oranıyla Türkiye'nin en çok destek veren ilk 3 TKDK koordinatörlüğü arasında yer alacağını söyledi.
 
Proje başvurunda bulunan yatırımcıların en büyük endişelerinin ön finansman problemi olduğunu vurgulayan Sönmez, Ziraat Bankası'nın uyguladığı kredi sistemiyle problemin ortadan kalktığını belirtti.
 
Sönmez, "Çankırı'da böyle bir ihtiyaç vardı ve bizler de bu yatırımlara vesile olduk. İhtiyaçları gidermeye yönelik çalışmalarımızla 17 projeye destek sağladık. Bu anlamda bize destek olan Valimiz Vahdettin Özcan'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Vali Bey bizi gerçekten hiç durdurmuyor. Çalışmalarımız için büyük gayret gösteriyor. Diğer illerdeki valililer TKDK'nın yerini bilmezken, Vali Bey bize neredeyse her gün "Bugün nereye gittiniz" diye soruyor. Böyle olunca başarı kendiliğinden geliyor. Bu yatırımlarda Valimizin büyük desteği var. Biz AB parasını nasıl kullandırabiliriz hesabını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Sönmez, 11. proje çağrısına çıktıklarını ve şu ana kadar 40 yatırımcının kendileriyle görüşme yaptığını sözlerine ekledi.
 
 

Ekleme Tarihi
04.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çankırı, TKDK, 17 Projeye, Hibe, çiftçi, tarım, destek, İsmail Sönmez,
Link: Çankırı TKDK 17 Projeye, 11 Milyon Tl'lik Hibe




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız