Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Karaisalı'nın Yeni Biberi Görücüye Çıktı

ADANA (İHA) - Salçalık biberi ile ünlü Karaisalı ilçesinde ıslahı yapılan yeni biber düzenlenen tarla günü ile tanıtımı yapıldı.


Çakallı Köyü'nde gerçekleştirilen tarla gününde Karaisalı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Tunaz, Alata Bahçe Kültürleri MüdürüDr.Davut Keleş, Proje Müdürü Dr.Hasan Pınar'ın yaptığı açış konuşmalarından sonra kürsüye gelen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, yaklaşık 300 bin dekar alanda sebze üretimini yapıldığını belirterek, "Akdeniz mutfağının vazgeçilmez olan kaliteli yağ içeriğine sahip, meşhur Karaisalı salçalık biberimiz ilişmiz genelinde 10 bin dekar alanda, yoğun olarak da Karaisalı çevresinde yetiştirilmektedir" dedi.
 
Aygül, bölgenin önemli bir gelir kaynağı olan ve ilçenin adıyla özdeşlenen biberin kalitesi ve veriminin artırılması için Bakanlığın araştırma kuruluşlarından olan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, Karaisalı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Adana İl Özel İdaresinin de katkılarıyla, 3 yıl önce,Karaisalı Salçalık Biber Popülasyonunun Seleksiyon Yoluyla Islah Projesinin başlatıldığını söyledi. Aygül, "Bu projeye İlçe Müdürlüğümüz de teknik destek vermektedir. Yapılan seleksiyon çalışmaları sonucunda oluşturulan yeni çeşitlerin bugün ilk sonuçlarını göreceğiz. Yapılan gözlemlere göre daha önce 2.5 ton olan verimin iki katına çıkartıldığı tahmin edilmektedir .Deneme çalışmaları halen Çakallı, Topaktaş ve Sadıkali köylerinde 12 çeşit üzerinde devam edilmektedir" dedi.
 
Konuşmalardan sonra Çakallı Köyünden İsmet Karacaoğlu'nun 5 dekara ektiği biber tarlası gezildi.
 
Tarla gününe Karaisalı Kaymakamı İdris Arslan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Muhammet Mert ,AK Parti Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık, CHP Karaisalı İlçe Başkanı Sabahattin Karabudak,Karaisalı Ziraat odası Başlkanı Mahmut Metin, resmi kurumların müdürleri, muhtarlar ve Çakallı Köylüleri katıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
04.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Halk Elinde Akkaraman Koyunu Islah Projesi, Çorum, ıslah, proje, Akkaraman koyunu, koyun, hayvancılık, TAGEM
Link: Karaisalı'nın Yeni Biberi Görücüye Çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız