Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


‘Ürün İhtisas Borsacılığı Ve Lisanslı Depoculuk’ Toplantısı Yapıldı

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Ticaret Borsası’nda (GTB) ‘Ürün İhtisas Borsacılığı ve Lisanslı Depoculuk’ konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
GTB binasında gerçekleşen toplantıya; Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, Gümrük Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Dursun Çoşkunçelebi, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Yılmaz, GTB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hızır Arıkök, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, GTB meclis başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
Bölge itibari ile Türkiye’de ürün ihtisas borsasının İzmir borsasında gerçekleştiğini ifade eden GTB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hızır Arıkök, ürün ihtisas borsasının Gaziantep’te gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Gaziantep’te bugünün tarihi bir gün olduğunu nitelendiren GTB Meclis Başkanı Selami Memiş de lisanslı depoculuğun ve ürün ihtisas deposunun önümüzdeki 50 yılın vizyon projelerinden birisi olduğunu ve dünya ile entegre olabilecek bir oluşum olduğunu belirtti.
 
Gaziantep Vali Yardımcısı Beyazıt Bestami Alkan, tarımın Türkiye de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Tarımın da Türkiye de gelişmesi çok önemlidir. Çiftçinin ihtisaslaşması veya çiftçinin meslek olarak benimsemesi çok önemlidir. Küçük yerlerde sanayinin olmadığı yerlerde bütün getiri tarım ve hayvancılığa bağlıdır. Bu nedenden Türkiye de tarım gerçekten çok önemlidir. Ürün İhtisas Borsasının da Gaziantep'te yıllar sonra olması bu işle uğraşan ticaret esnafımıza hem de mutlaka çiftçimize ve köylümüze büyük faydalar getirecektir” dedi.
 
Gümrük Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Dursun Çoşkunçelebi, yapılan açıklamalar sonrası lisanslı depoculuk ile ilgili bilgiler verdi.
 
Gümrük Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürü Çoşkunçelebi, şunları söyledi:
“Lisanslı depoculuk, depolamaya uygun nitelikteki stabilize edile bilen tarım ürünleri ile ilgili bir konudur. Tarım ürünleri kapsamı içinde lisanslı depoculuk çabuk bozulabilen sebze ve meyveleri de kapsıyor. Lisanslı depoculuk kapsamına baktığımız zaman çabuk bozulabilir nitelikteki ürünler dahil olmadığını yani esasında depolamaya uygun uzun süre depolana bilir nitelikteki ürünler konuluyor. Şuanda mevzuat çerçevesinde onaylanmış ürünler var. Bu ürünlerin içerisine biz istiyoruz ki başka ürünlerde dahil olsun. Biz Tarım ürünlerinin sınıf ve kalitelilerinin yetkili sınıflandırıcı olarak isimlendirilmesi, laboratuarca belirlenmesi, modern alt yapıya sahip sağlıklı ortamlarda depolanmasını , ürünün mülkiyetini temsil eden ürün senetleri vasıtasıyla uluslar arası alanda faaliyet gösterebilecek nitelikte ürün ihtisas borsasını hedefliyoruz.”
 
Yapılan açıklamalar sonrası toplantı soru cevap şeklinde devam etti.
 
 

Ekleme Tarihi
04.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ürün İhtisas Borsacılığı Ve Lisanslı Depoculuk Toplantısı, depoculuk,
Link: ‘Ürün İhtisas Borsacılığı Ve Lisanslı Depoculuk’ Toplantısı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız