Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Üzümlü’de Basınçlı Sulama Sistemi

ERZİNCAN (İHA) - Sebzeciliğin ve meyveciliğin merkezi konumunda bulunan Erzincan’ın Üzümlü ilçesi basınçlı sulama sistemine düzenlenen törenle kavuştu. Üzümlü ilçesinde 7 bin dekar arazi basınçlı sulama sisteminden faydalanacak. Üzümlü ilçesinde düzenlenen törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İspanya Fahri Konsolos Yardımcısı Selda Asan, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Üzümlü Belediye Başkanı Sami Sertadım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcisi Saliha Akbaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı.
 
Törenin açılış konuşmasını yapan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İL Müdürü Erdem Karadağ, 7000 dekar arazinin sulanacağı sulama sisteminin 3,5 milyon TL’ye inşa edildiğini söyledi. Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen Sivas Erzincan Kalkınma Projesi kapsamında yapılan sistemin tamamı projeden finanse edildiğini söyleyen İl Müdürü Karadağ, projenin Eylül 2013 tarihinde sona ereceğini, proje kapsamında Erzincan genelinde 10 milyon dolar tutarında yatırım yapıldığını söyledi.
 
Törende konuşan Sivas Erzincan Kalkınma Projesi Koordinatörü Doğan Akar ise projenin hem kendisinin hem de yapılan hizmetler açısından Birleşmiş Milletler tarafından örnek gösterildiğini söyledi. Projeye emek harcayanlara teşekkür eden Akar, Eylül ve Ekim aylarında diğer hizmetlerinde törenle açılacağını söyledi.
 
Daha sonra kürsüye gelen Üzümlü Belediye Başkanı Sami Sertadım ise Üzümlü’nün Erzincan’ın en çok gelişen, Erzincan’a en çok katma değer sağlayan ilçe olduğunu söyledi. Üzümlü’de birçok projenin hayata geçirildiğini anlatan Sertadım kentsel dönüşüm ve tarımsal projelerin tamamlanmasının ardından Üzümlünün çehresinin tamamen değişeceğini söyledi. Üzümlü’de kurulan basınçlı sulama sisteminin tarımsal üretimi 3-4 kat artıracağını savunan Sertadım, yatırımların tüm hızıyla süreceğini belirterek Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 
Törende daha sonra kürsüye gelen İspanya Fahri Konsolos Yardımcısı Selda Asan ise, Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi ekibi ile İspanya’da birlikte çalıştıklarını, Erzincan’da yapılan yatırımları incelemek üzere törene katıldığını söyledi. Erzincan’dan İspanya’ya gidecek tüm ekiplere hizmete hazır olduklarını kaydeden Asan, kendi ülkesinde yapılan bu yatırımların gurur verici olduğunu söyledi.
 
Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise, Erzincan’da tüm sektörlerin çok hızlı geliştiğini, tarımın da bunlardan birisi olduğunu söyledi. Son yıllarda yapılan yatırımların hem Erzincan’da hem de ilçelerinde büyük bir hareketlilik yarattığını savunan Çakır, Erzincan’a yatırım yapan, Erzincan’a hizmet eden herkese teşekkür etti.
 
Törende son olarak konuşan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ise, henüz yeni geldiği Erzincan’da büyük bir gelişme olduğunu söyledi. Erzincan Nüfusunun %40’ının tarım kesiminde istihdam edildiğine dikkat çeken Vali Akdemir, yapılan tarımsal yatırımların büyük önem taşıdığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde 4 bakanın Erzincan’ın 40 yıllık özlemi olan Turna Çayırı Projesinin temelini attığını söyleyen Akdemir, tarımın ekonomide lokomotif görevi üstlendiğini söyledi.
 
Vali Akdemir’in konuşmasının ardından projede emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.
 
Törende daha sonra Vali Abdurrahman Akdemir ve beraberindekiler tesisi hizmete açarak vanayı çevirdiler ve sisteme ilk su verildi. Ardından proje kapsamında tesis edilen bir bahçede Vali Akdemir ve beraberindekiler incelemelerde bulundular.
 
 

Ekleme Tarihi
04.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Üzümlü, Basınçlı Sulama Sistemi, sulama
Link: Üzümlü’de Basınçlı Sulama Sistemi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız