Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Salihli’de Üzüm Rekoltesinde Düşüş Var

MANİSA (İHA) - Salihli Ziraat Odası Meclis Başkanı Yılmaz Kıymaz, bölgede yetişen çekirdeksiz sultaniye üzümünün rekoltesinde düşüş olduğunu söyledi.
 
Bölgede yaşanan don ve dolu olaylarının rekoltenin düşmesinde önemli bir rol oynadığını kaydeden Kıymaz, Bakanlığın, üreticilere sağladığı borç erteleme kolaylığını Manisa’nın geneline yaymasını istedi.
 
Kıymaz, “Bölgemizdeki dolu, don ve afetten dolayı bölgemizde üzüm rekoltesinin düşük olduğunun ihbarları odamıza gelmeye başladı. Gözle görülen bir düşüklük olduğu ortada. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapmış olduğu çalışma neticesinde üreticilerimizin bazı mağduriyetleri karşılanmak amacıyla harekete geçti. Afet bölgesi ilan edilen yerlerde yüzde 30’a kadar zarar gören ürünler nedeniyle üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Kooperatiflere olan borçları ertelenecek. Biz bunu daha da genişletilip Manisa bölgesine yayılmasını arzu ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı başlattık. Bölge milletvekillerimizle görüşmelerimizi yapıyoruz. İlerleyen günlerde Salihli Ziraat Odası olarak sevindirici haberi vermek istiyoruz.”
 
İŞÇİ ÜCRETLERİ AÇIKLANDI
 
Kıymaz ayrıca “Salihli Ziraat Odası olarak üzüm kesme fiyatlarımızı açıkladık. Üzüm kesme fiyatı 33 Tl, sergi 38 Tl, keleter 43 Tl, bandırma 47 Tl olarak açıkladık. Üreticilerimizin kaliteyi arttırmak amacıyla üzümünü keserken balgamlı üzümleri ayrı kesip kurutmalarını istiyoruz. Ayrıca kurutulmuş üzümleri gübre çuvallarına değil de normal çuvallara koymalarını rica ediyoruz” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
05.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Salihli ,üzüm, rekolte, hasat, üzüm hasadı, işçi ücretleri
Link: Salihli’de Üzüm Rekoltesinde Düşüş Var




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız