Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Koyun-Keçi Panayırı Öncü Olacak

İZMİR (İHA) - Türkiye’deki ilk Cittaslow kenti unvanını alan Seferihisar’da, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin öncülüğünde ve Seferihisar Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan İzmir Koyun Keçi Panayırı, 14-15 Eylül tarihlerinde yapılacak. Panayır kapsamında Türkiye’de ilk kez damızlık hayvan pazarı kurulacak. Ancak panayırda sektöre damga vuracak başka ilkler de yaşanacak.
 
Türkiye’de ilk kez yapılacak Damızlık Küçükbaş Hayvan Pazarı, yetiştiriciler ile sektörün paydaşlarını bir araya getirirken, damızlık hayvanların de görücüye çıkması ile alıcı ve satıcıları buluşturacak.
  
KADIN GİRİŞİMCİLER İÇİN PROJE
 
İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığına ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunduğu ve iki bakanlık tarafından da kabul gören proje ile kadın küçükbaş yetiştiricileri eğitilecek ve sözleşmeli üretim modelinden faydalandırılacak.
 
Koyun Keçi Panayırı’nda başlatılacak Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek Kadın Girişimci Yetiştiriciliği Projesi (KAGİSAP), küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli paya sahip kadın yetiştiricilerin aile ve ülke ekonomisine katkısını artıracak, kayıt altına alınarak desteklerden faydalanmaları sağlanacak. Kadın Girişimci Yetiştiriciliği Projesi (KAGİSAP) için, İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve iki bakanlık arasında üçlü protokol imzalanacak. Panayıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 81 ilden gelecek küçükbaş hayvan yetiştiricileri ve temsilcileri ile buluşmak üzere davet edildi.
 
DÜNYA DEVLERİ VE SAKİN ŞEHİRLER DAVETLİ
 
Koyun Keçi Panayırı’ndaki ilklerden biri de sektörde söz sahibi ülkelerin ve komşu ülkelerin yetkilileri ile sektörle ilgili firmalara yapılan davetlerle, organizasyona uluslararası bir boyut kazandırıldı.
 
Uluslararası bir boyuta taşınan İzmir Koyun Keçi Panayırı’na dünyadaki diğer Cittaslow şehirlerinden temsilcilerin de katılımı bekleniyor. 14 - 15 Eylül’de yapılacak etkinliğin ev sahiplerinden olan Seferihisar Belediyesi, Türkiye’deki ilk sakin şehir olarak tüm dünya üzerindeki sakin şehirlere davette bulunarak, Koyun Keçi Panayırı’na katılmaya çağırdı.
Türkiye’deki ilk Sakin Şehir olan Seferihisar, 2009 yılında Cittaslow ağına dahil olmuştu. Toplam 25 ülkede 166 üyesi bulunan bir yerel kalkınma modeli olan Cittaslow ağındaki sakin şehirlerin sayısı şu anda Türkiye’de 9’a çıktı.
 
 

Ekleme Tarihi
05.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Koyun-Keçi Panayırı, panayır, etkinlik, koyun, keçi
Link: Koyun-Keçi Panayırı Öncü Olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız