Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
sEÇKİN sAKAR 


Çukobirlik pamuk fiyatını 1.83 TL olarak açıkladı

Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Çukobirlik), kütlü pamuk ve soya fasulyesi alım fiyatları ile ödeme şeklini belirledi. Buna göre, Çukurova beyaz birinci kalite kütlü pamuğun kilogram fiyatı 1 lira 80 kuruş, Güneydoğu Anadolu beyaz birinci kalite kütlü pamuğun kilogram alım fiyatı 1 lira 83 kuruş, yağlık soya fasulyesi kilogram alım fiyatı ise 1 lira 15 kuruş olarak açıklandı.

Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Seçgin Sakar, bu sezon kuruma getirilecek kütlü pamuk ve soya bedellerinin peşin ödeneceğinin müjdesini verdi. Sakar, “Yönetim kurulumuz, çiftçimizin emeğini en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla yoğun çaba harcamaktadır. Alım yapılacak kooperatiflerimizdeki hazırlıklar, üretici memnuniyeti ön planda tutularak tamamlandı. Ortak üreticilerimiz pamuk ve soyasını gönül rahatlığı ile bize getirebilirler. Ürün bedellerinin tamamı peşin ödenecektir.” dedi.

Dış ve iç piyasaları yakından takip ettiklerini, çiftçinin alın terini korumak amacıyla gerektiğinde kütlü pamuk ve soya alım fiyatlarında yeniden ayarlama yapacaklarını kaydeden Başkan Seçgin Sakar, “Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde ortak üreticilerimize kooperatifçilik hizmetlerini en iyi şekilde sunmaya başladık. Bu sezon kütlü ve soya bedellerini de tamamen kurumun kendi imkanları ile peşin ödeyeceğiz. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Yeni kampanya dönemi ile kütlü pamuk ve soya alım fiyatlarının ortak üreticilerimiz, çiftçilerimiz ve ülke tarımımız için hayırlı olmasını, bereketli bir sezon geçirilmesini diliyorum.” diye konuştu.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
05.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çukobirlik, pamuk fiyatı, pamuk, fiyat, Seçgin SakaR
Link: Çukobirlik pamuk fiyatını 1.83 TL olarak açıkladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız