Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Pamuk Birlikleri Güçlerini Birleştirdi

İZMİR (İHA) - Antbirlik’in ev sahipliğinde Çukobirlik ve Tariş Yönetim Kurulu üyeleri ve genel müdürleri müşterek çalışma toplantısında bir araya geldi.
 
Türkiye'de faaliyet gösteren 17 adet Tarım Satış Kooperatifi Birliğinden ana iştigal konuları pamuk olan Antbirlik, Çukobirlik ve Tariş Pamuk Birliği tarafından Antalya’da gerçekleştirilen toplantıda beyaz altın pamuğun geleceği masaya yatırıldı.
 
Antbirlik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, toplantının ülkemizin stratejik öneme sahip ürünlerinden olan pamuğun sorunlarını masaya yatırmak için düzenlendiği bildirildi. Ayrıca ülkemiz pamuk üretiminde yaşanan düşüşün nedenleri, pamuk ithalatında yaşanan artış ve Tarım Satış Kooperatiflerinin yurtiçi toplam üretim miktarından aldığı payın her geçen gün azalması, üretim artışının önündeki engeller gibi pamuk üretimi için hayati öneme sahip konularda fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi.
 
Yine aynı toplantıda birliklerin müşterek çalışma imkanının geliştirilmesi için de çalışmalarda bulunuldu. Bu kapsamda pamuk alım politikaları, preseli pamukların pazarlanması, üreticilere dağıtımı yapılan ilaç, gübre vb. tarımsal girdilerin satın alımında ortak hareket edilmesi, Türkiye’de pamuğun stratejik ürün ilan edilmesi konusunda ortak lobi faaliyetlerinin yapılması, kütlü pamuktan elde edilen tali ürünlerin değerlendirilmesi konularında üç pamuk Birliğinin ortak çalışma yapması konusunda görüş birliğine varıldı.
 
Toplantıya Antbirlik’i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, Başkan vekili Talat Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Salih Aykut, Ali Yılmaz ile Genel Müdür Atila Diniz, Çukobirlik’i temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Seçgin Sakar, Başkan Vekili Muhammet Bulut, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Tecirli, Selahattin Güneş ile Genel Müdür Umut Toklucu, Tariş Pamuk Birliğini temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yaman, Başkan Vekili Faruk Aydın, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Şimşek, A. Şener Türk ve Genel Müdür Vekili İbrahim Tuna katıldı.
 
  

Ekleme Tarihi
07.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Pamuk Birlikleri, pamuk, Çukobirlik, Tariş, Antbirlik
Link: Pamuk Birlikleri Güçlerini Birleştirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız