Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Keneyle Mücadele İçin Çiftçilere Beç Tavuğu Dağıtıldı

SİVAS (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürlüğü tarafından Suşehri ilçe merkezine bağlı 10 köyden 50 çiftçiye ikişer adet Beç Tavuğu dağıtıldı.
 
Keneyle mücadele için Suşehri’ne gönderilen 100 adet Beç Tavuğu, Büyükgüzel, Tatar, Küçükgüzel, Yamaç, Beydeğirmeni, Yukarıakören, Kayadelen, Gökçekent, Gökçekaş ve Merkez Kılıçlar Mahallesinde tespit edilen 50 çiftçiye ikişer adet olmak üzere dağıtıldı.
 
Konu hakkında açıklama yapan Suşehri İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdür Vekili Arif Küsmüş, “ Kenelerle bulaşarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı nedeniyle ölümlerin meydana geldiği hastalığa karşı kenelerle mücadele etmemiz gerekiyor. Mücadele yöntemlerinden bir tanesi de beç tavuklarıdır. Orman Bakanlığımız tarafından Türkiye genelinde başlatılan proje kapsamında ilçemiz sağlık grup başkanlığının keneyle ilgili riski yüksek olan köylerimize hayvan sayısı fazlalığı ve talep doğrultusunda beç tavuklarımızı hak sahiplerine dağıttık. Bir günde 40-50 gramdan 400 grama kadar kene topladığı tespit edilen beç tavukları, normal tavuklar evin çevresinde dolaşırken bu tavuk cinsi 2 kilometreye kadar çevreye açılabilmekte ve keneleri toplamaktadır" dedi.
 
Beç tavuklarını alan çiftçiler ise Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürlüğünce gönderilen Beç tavuklarını teslim aldıklarını ifade ederek, “Özellikle havaların ısındığı zaman arazide artışı görülen ve insan unsuru için büyük tehdit oluşturan kenelere karşı en iyi mücadele Beç tavukları tarafından yapılmaktadır yapılan bu uygulama bizleri memnun etmiştir.”dediler.
 
 

Ekleme Tarihi
07.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Keneyle Mücadele, kene, Çiftçiler, Beç Tavuğu,
Link: Keneyle Mücadele İçin Çiftçilere Beç Tavuğu Dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız