Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kumru’da %50 Hibe Destekli Alet Ve Ekipman Teslim Töreni

ORDU (İHA) - Ordu’nun Kumru ilçesinde % 50 devlet destekli alet ve ekipmanlar düzenlenen törenle çiftçilere teslim edildi.


Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında, çiftçilere verilen % 50 hibe desteği ile alınan makine ekipmanların dağıtım töreni Kumru ilçesinde protokol ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti .

Kumru İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün düzenlediği törene Kumru Garnizon Komutanı Jandarma Üstteğmen Doğan Bozkurt, Belediye Başkanı Ticabi Civelek, İlçe Emniyet Müdür V. İzzet Güldü, İlçe Müdür V. Funda Güneş, İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Destekleme Şube Müdürü Hüseyin Çakır, Ziraat Müh. Ünal Sevim, Kumru Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Öngen, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri , sektör temsilcilerinin ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşti. Makine ve ekipmanların desteklenmesi programı, kırsal alanda belirlenen, bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamaların, belirli oranda hibe alarak finansman yoluyla tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin, üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla uygulamaya konulduğu açıklandı.Bu kapsamda 2013 yılında Kumru ilçesinde 40 el traktörü, 12 fındık toplama makinesi, 90 motorlu tırpan, 9 süt sağım ünitesi ve soğutma tankı verildiği ve toplamda 151 çiftçinın hibe desteğinden faydalandığı belirtildi.
 
 

Ekleme Tarihi
07.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kumru, %50 Hibe Destekli Alet Ve Ekipman, Teslim Töreni, hibe, destek, ekipman
Link: Kumru’da %50 Hibe Destekli Alet Ve Ekipman Teslim Töreni




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız