Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
yörsan 


Goldman Sachs Flo’ya ‘Abraaj’ Yörsan’a talip

Dünyanın en büyük 50 girişim sermayesi yöneticilerinden biri olan Abraaj Capital’in Yörsan’ı istediği öğrenildi. Flo, Polaris gibi markaların sahibi Ziylan’ın ise ortaklık için Goldman Sachs ile görüşmeler yaptığı belirtiliyor.


Hastane zinciri Acıbadem Sağlık Hizmetleri’ndeki hisselerini Aralık 2011’de Malezyalı ulusal varlık fonu Khazanah Nasional’a satan, dünyanın en büyük 50 girişim sermayesi yöneticilerinden biri olan Abraaj Capital’in Yörsan’a talip olduğu öğrenildi.
Temelleri 1964 yılında Sebahattin, İzzettin ve Serafettin Yörük tarafından Ankara’da atılan Yörsan Grubu, 1979 yılında Susurluk’ta bir mandıra alarak süt ürünleri fabrikası kurdu.

Anlaşma imzalamıştı
 
Yörsan bugün, Türkiye süt ürünleri pazarında önemli bir paya sahip. Şirket peynir üretimininin yüzde 20-25’ini, yoğurt üretiminin ise yüzde 10-15’ini gerçekleştiriyor.
 
Flo, Polaris gibi ayakkabı markalarını bünyesinde bulunduran Ziylan’ın ortaklık için Goldman Sachs ile görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Şirket geçen mayıs ayında yüzde 50-50 ortak ortaklık oluşturmak için bir Avrupa fonu ile bir gizlilik anlaşması imzalamıştı. Görüşmelerde sona yaklaşıldığı ve 15 Eylül gibi netleşeceği ifade ediliyor.
 
Japon Havayolları’nın yemek listesinde

Dünya markası olmayı hedefleyen Yörsan, süt ve süt ürünleri sektöründe Amerika, Japonya, Kuveyt, Lübnan, Singapur, Almanya, Arnavutluk, Maldiv Adaları, Malezya, Irak ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihracat yapıyor. Japon Havayolları’nın yemek listesinde Yörsan Beyaz Peynir, Yörsan Yoğurt ve Yörsan Nar Suyu ürünleri yer alıyor.

Geçen yıl Lumberjack’i almıştı

Goldman Sachs ile ortaklık görüşmeleri yaptığı söylenen Ziylan Grubu tamamı tescilli olan Polaris, Kinetix, Flogart, Proshot, Torex, Halley ve Rootless markalarının sahibi. Türkiye’de ‘ayakkabı marketi’ sisteminin kurucusu Flo, 2011’de başlattığı atakla 151 mağazaya ulaştı. Ziylan, 1994’de Polaris markasının tescilinin alınmasıyla birlikte o zamana kadar ekonomik koşullar sebebiyle girmediği Rusya pazarına yöneldi. 1997 yılına gelindiğinde Ziylan Grubu’nun ayakkabı ihracatı 17 milyon dolara ulaştı. 1998 yılına gelindiğinde terlik üretimine başlayan Ziylan Grubu, Polaris`i de terlik markası olarak konumlandırdı.
 
Türkiye’de bugün toplam 250’ye yakın mağazaya sahip olan Ziylan Grubu, 2012 yılırda İtalya’nın Lumberjack markasını satın almıştı.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Goldman Sachs Flo’ya Abraaj, Yörsan,
Link: Goldman Sachs Flo’ya ‘Abraaj’ Yörsan’a talip




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız