Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"Kadın Çiftçi Eğitimi Sertifika Töreni" yarın

ANKARA - "Kadın Çiftçi Eğitimi Sertifika Töreni" yarın, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin ev sahipliğinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla Sakarya'da yapılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında, 14 Mayıs 2012'de Ankara'da düzenlenen Dünya Çiftçiler Günü'nde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan huzurunda Kadın Çiftçilerin Eğitimi konusunda imzalanan protokol çerçevesinde, 5 pilot ilde kadın çiftçi eğitimi yapıldı. Sakarya'nın il ve ilçelerinden eğitimini tamamlayan 322 kadın çiftçiye sertifikalarını vermek üzere, yarın kent merkezindeki Elmas Garden Inn Oteli'nde saat 11.00'de tören düzenlenecek. Kadın çiftçilerin sertifikalarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar verecek.

81 ilde en az 1 milyon kadın çiftçiye ulaşmak için 'kadın çiftçi ğitimleri' düzenlenecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 14 Mayıs 2013 tarihinde Diyarbakır'da düzenlenen törenle kadın çiftçilere sertifika vermişlerdi. Bakanlar Eker ve Şahin ile TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Sakarya'daki sertifika töreninin ardından, Gaziantep'te düzenlenecek sertifika törenine de katılacaklar. 81 ilde en az 1 milyon kadın çiftçiye ulaşmak amacıyla kadın çiftçi eğitimleri, Türkiye genelinde düzenlenecek.

En çok katılım 93 kadın çiftçiyle Sakarya'nın Akyazı ilçesinde oldu

İlki İzmir'de gerçekleşen eğitime 104, Kayseri'de 105, Diyarbakır'da 102, Gaziantep'te 138, Sakarya'da ise 322 kadın çiftçi katıldı. 5 pilot il içinde en fazla katılım Sakarya'da, ilçeler içinde de en çok katılım 93 kadın çiftçiyle Sakarya'nın Akyazı ilçesinde oldu. Sakarya ziraat odaları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitimle Sakaryalı kadın çiftçilere, "İklim Değişikliği ve Kadın", "Kooperatifçilik ve Kadın", "Girişimcilik, Liderlik ve Kadın", "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Haklarımız", "Sosyal Güvenlik" konularında eğitim verildi.

Çeşitli konularda eğitim gerçekleştirildi

Ana eğitim konularının yanında Sakarya'daki kadın çiftçilere ilin talebine göre; çilek yetiştiriciliği, kivi yetiştiriciliği ve budama yöntemleri, gıda hijyeni ve gıda muhafazası, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, karışık sebze yetiştiriciliği, sebzelerde gübreleme, örtü altı ve açık arazide sebze yetiştiriciliği, zirai mücadele ilaçlarının kullanımında dikkat edilecek noktalar, bilinçsiz ilaç kullanımının çevreye, ürüne ve insan sağlığına etkileri, hayvan bakımı ve beslemesi, süt sığırcılığı yetiştiriciliği, hastalık ve sağım yöntemleri konularında eğitimler gerçekleştirildi.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kadın Çiftçi, Eğitimi Sertifika Töreni, sertifika, TZOB, Şemsi Bayraktar, Mehdi Eker, Fatma Şahin
Link: 'Kadın Çiftçi Eğitimi Sertifika Töreni' yarın




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız