Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İçkide ilk yasak 6 saat

İçki satışını saat 22.00 ile sabah 06.00 arasında yasaklayan uygulama bu akşam devreye girecek ancak, gece 24.00’a kadar alkol satışı serbest olacak.

Yasak bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. Yani saat 24.00’dan sonra sabah 06.00’ya kadar sürecek. Böylece ilk satış yasağı 6 saat uygulanmış olacak. 10 Eylül akşamı ise içki satış yasağı saat 22.00’den itibaren uygulamaya girmiş olacak. İçki yasaklarını düzenleyen yasada haziran ayında yürürlüğe girmişti. Yasanın TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında verilen bir önerge ile içkinin ‘perakende’ olarak saat 22.00’den sonra satışını yasaklayan düzenleme yapılmıştı. Düzenleme için de 90 günlük bir geçiş süreci konulmuştu. O süre bu gece yarısı (9 Eylül) doluyor. İçki satışına getirilen saat sınırlaması perakende olarak satış yapılan büfe, market, bakkal gibi yerlerde geçerli olacak. Bir restaurantta yemek yenilirken içilen içkide saat sınırlaması olmayacak. Ancak saat 22.00’den sonra büfeden içki satılamayacak. Bu yasağa uymayanlara ise idari para cezası uygulanacak.

CEZALARIN TUTARI

Yasağı ihlal edenlere 29 bin 303 lira ile 146 bin 527 lira arasında para cezası var. Bunun nasıl kontrol edileceği ise çok net değil. Tütün ve Alkol Kurumu’nun (TAPDK) çıkardığı yönetmelikte sadece yasada yer alan içki satışının 22.00 ile sabah 6.00 arasında satışının yasak olduğuna yönelik ifade yer alıyor. Uygulamaya yönelik yeni mevzuat çalışmasının tamamlandığı, ancak imzaya daha sunulmadığı öğrenildi. Sektör yetkilileri yerinde denetim ve Fiş kontrolü üzerinden denetimlerin yapılabileceğini belirtiyorlar. Cezayı TAPDK kesecek. Yasakla ilgili düzenleme hazır hale getirildi, ancak daha imzaya sunulmadı. Ceza uygulamasında yasağı ihlal eden işletme sahibinin mali durumunun da göz önüne alınacağı belirtiliyor. Cezalara ilişkin düzenleme de 4733 sayılı yasanın 5. Maddesinin K fıkrasında düzenlenmiş durumda.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: içki, satış, alkol, yasak
Link: İçkide ilk yasak 6 saat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız