Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarımda Batıdan Doğuya Uzanan Köprü

İZMİR (İHA) - Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü Teknik personeli ile önder çiftçilerden oluşan bir grup heyet “Diyarbakır ilinde meyve fidanı üretimi ve meyveciliği geliştirme projesi” kapsamında gerçekleştirilen teknik gezi ile Ödemiş’i ziyaret etti.

Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile S.S Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma kooperatifinin ev sahipliği yaptığı gezide Diyarbakırlı misafirlere, ziyaretin gerçekleştiği ilk gün Bademli Fidancılık Kalkınma Kooperatifi bünyesinde bulunan fidan üretim parselleri, doku kültürü laboratuarı, üretim seraları ve soğuk hava deposu gezdirildi.

Yapılan teknik gezi esnasında fidan üretimi ve meyve yetiştiriciliği konusunda karşılıklı bilgi alış verişinde bulunuldu ve uygulamalı olarak aşı yapımı gösterildi. S.S Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma kooperatifi bünyesinde bulunan Süt ve süt işleme tesisi ile Kontinü sistem zeytin yağı işleme tesisi gezilerek ilk günkü program sona erdirildi.

Ziyaretin ikinci günü ilçe müdürlüğü konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Ödemiş Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, S.S Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi de katıldı.

İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Diyarbakırlı misafirleri ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplantı ilçe müdürlüğü tarafından hazırlanan tanıtım filminin sunumundan sonra ilçenin tarım potansiyeli, Küçük Menderes havzasının iklim ve toprak yapısı olarak bölge tarımı açısından önemi, yıllara göre yöremizdeki pamuk tarımının azalışı, hayvancılık sektörünün bölge ekonomisi açısından önemi ve buna bağlı olarak yem bitkisi ekiminin artışı üzerine yapılan konuşmalar ile devam etti.

Diyarbakırlı üreticilerin bölgede meyvecilikte bu noktaya nasıl gelindiği ili ilgili sorusuna kooperatif başkanı Selçuk Bilgi yanıtladı.

Bilgi konuşmasında şunları söyledi: “Aslında aramızda iklim açısından bir değişiklik yok. Sizin oralarda iklimin daha soğuk olması, rakımın daha yüksek olması, don olaylarının daha fazla görülmesi dezavantaj değil, aksine artı avantaj. Biz burada bazı çeşitleri rakımı yüksek olan yerlerde yetiştiriyoruz. Çünkü soğuklamaya ihtiyacı olan kiraz ve elma gibi çeşitler var. Aramızdaki fark, bu bölgede metrekareye düşen nüfus daha fazla. Sizin oralarda ise daha az. Biz bu zamana kadar geçimimizi tarımdan sağladık ve sağlıyoruz”

Diyarbakır’da meyveciliği geliştirme projesi ile hem fidan üreteceklerini hem de meyve bahçesi tesis edeceklerini ifade eden Bilgi, “Sizlere her türlü konuda destek vereceğiz. Sizler memnun olacaksınız ki bizler de para kazanalım” dedi.

Toplantı sonrasında teknik gezi heyeti tarihi dokusu ile öne çıkan Birgi beldesini ve ardından da Süt Üreticileri Birliği, Gölcük Mandıra, İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Ödemiş Düve Çiftliği ve Bozkan Tarım ve Hayvancılık İşletmelerini ziyaret ederek bilgiler aldılar.

Ziyaret esnasında ilçede olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren teknik gezi heyeti yapılan proje çalışmaları ile Diyarbakır İli ve İlçelerinde fidan üretimi ve meyvecilik dışında diğer sektörlerinde gelişmesini istiyoruz. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz diyerek son derece memnun ayrıldılar.
 
 

Ekleme Tarihi
09.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım, Batıdan Doğuya, Uzanan Köprü, proje
Link: Tarımda Batıdan Doğuya Uzanan Köprü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız