Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
fiskobirlik fındık 


Fiskobirlik'in Fındık Alımları

FİSKOBİRLİK Genel Müdür Vekili Öğütken, emanete fındık bırakmak isteyen üreticilerden FİSKOBİRLİK'i tercih etmelerini istedi.


Fındık Tarım Satım Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdür Vekili Salih Öğütken, emanete fındık bırakmak isteyen üreticilerden FİSKOBİRLİK'i tercih etmelerini istedi.

Öğütken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde serbest piyasaya emanet olarak fazla miktarda fındık indirildiğini bildirdi.

Emanet fındığın serbest piyasada fiyat dengesini de bozduğunu vurgulayan Öğütken, "Pazara fazla inmeye başladı. İnen fındığın büyük kısmını da emanet fındıklar oluşturuyor. Sektör emanet fındıklarla şu anda ihtiyacını karşılıyor. Bu da fiyatları olumsuz etkiliyor" dedi.

FİSKOBİRLİK'in de bu sezon emanet fındık alımı gerçekleştirdiğini anımsatan Öğütken,"Fiskobirlik de emanet fındık alıyor. Üreticilerimiz fındıklarını bizlere emanet etsinler. Emanet sözleşmesi yapıyoruz. Üreticimizin elinde kurumsal anlamda bir belge olacak. Dolayısıyla üreticilerimiz FİSKOBİRLİK'e emanet fındık vermekte çekinmesin. Çünkü birliğe emanete bırakılan her bir kilogram fındık, piyasanın yaşayacağı sıkıntı nedeniyle fiyatların artmasına yol açacaktır. Piyasaya ne kadar emanet fındık inerse sektör işini o kadar kolay çözer. Fiyatı aşağı düşük seviyelerde tutulur. Bunu geçmiş yıllarda yaşadık" diye konuştu.

Üreticileri emanet fındıklarını birliğe fındık teslim etmeye çağıran Öğütken, şöyle konuştu:

"Eleştirmek çok kolay. 'FİSKOBİRLİK öyle oldu, böyle oldu' demek çok kolay. Hatalar yapılmış mıdır? Yapılmış olabilir. Ama bugün bunları tartışmak ya da eleştirmek yerine, destek olunmalı. Evet, FİSKOBİRLİK yeniden bir yola girdi. Hem üretici, hem de çalışanına destek olma yolunda ilerliyor. Haksız eleştiriler birliğe, dolayısıyla üretici ve fındığa zarar veriyor. Üreticimiz FİSKOBİRLİK'e güvensinler ve emanet fındığını birliğe teslim etsinler"

Öğütken, FİSKOBİRLİK olarak üreticilerden emanet bırakılacak fındıklar için herhangi bir masraf almadıklarını sözlerine ekledi. - Giresun
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Fiskobirlik, Fındık Alımları, fındık, Salih Öğütken
Link: Fiskobirlik'in Fındık Alımları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız