Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sivaslı Vatandaşlar Sağlıklı Ve Ekonomik Ekmek Tüketiyor

SİVAS (İHA) - Özbelsan A.Ş. Halk Ekmek Fabrikası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca tüm ekmek satıcılarında, satışı zorunlu hale getirilen tam buğday ekmeği satışlarına başladı.


Ürettikleri ekmeklerin sağlıklı ve ekonomik olmasıyla halk tarafından çok ilgi gördüğünü belirten Başkan Ürgüp, “Özbelsan A.Ş.'nin bir ekmek fırını var. Bu ekmek fırını yıllardan bu tarafa belediye ile birlikte olur. Piyasayı dengelemek, acil durumlarda ihtiyacı karşılamak bakımından çok önemlidir. Bir de vatandaşın alım gücü farklıdır. 60 kuruşluk ekmeği belediyemiz 50 kuruşa satarak, belediye fırınını tercih eden insanların bütçesine katkıda bulunmaya gayret gösteriyor. Asıl yapmamız gereken son zamanlarda kanunlarla da desteklenen bu tabii ekmeğe, natürel ekmeğe geçişin sağlanması gerekiyor. Tam buğday ekmeği gibi, kepekli ekmek gibi bir takım değim ve tabirler kullanılıyor” dedi.

Buğday kepeğinin un yapılırken, undan ayrılmadığı o esmer haliyle kullanıldığı ekmektir ve bu sağlıklı bir ekmektir diyen Başkan Ürgüp; “ Ekmeğe katkı yapılmaması lazım, zaten kanunla bunlar yasaklanmış durumda. Bir takvim var, bu takvimin uygulanması gerekiyor. Bizim Belediye ve Özbelsan olarak, şuanda üzerinde önemle durduğumuz konu budur. Özbelsan Tesisleri’nde üretilen kepekli veya diğer normal ekmeğin şuandaki mevcut hali katkısızdır. Diğer ürünlerimizde de aynı şekilde un kullandığımız için bu ekmekler fazla kabarmayabilir, fazla şişkin olmayabilir ama esas olan hadise böyle olmasıdır. Diğer fırınların da bu noktaya gelmesi gerekiyor. Bu konunun takipçisi belediye değil, tarım teşkilatımızdır. Onlar vakti geldiğinde zaten görevlerini yaparlar. Ben halkımızdan bu tür ekmeği tercih etmelerini ve sağlıklı ekmeği yemelerini istiyorum. Daha anlaşılır olmak gerekirse, beyaz ekmek bir manada beyaz zehir gibidir, çocuklarını ve nesillerini zehirlemelerine gerek yok. Naturel ve tabii ekmeğe doğru bir dönüşün olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
 
 

Ekleme Tarihi
10.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler:  Sivaslı Vatandaşlar, Sağlıklı Ve Ekonomik Ekmek, Tüketiyor, ekmek, Sivas, sağlıklı, ekonomik
Link: Sivaslı Vatandaşlar Sağlıklı Ve Ekonomik Ekmek Tüketiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız