Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Üçhüyük Köyü'nde Tarla Günü Etkinliği

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Üçhüyük köyünde, malçlı çilek yetiştiriciliğinin geliştirilmesi kapsamında bölgede uygulanabilecek alternatif ürünlerin tanıtılması kapsamında tarla günü etkinliği yapıldı.


Altıntaş İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Üçhüyük köyünde organize edilen etkinlikte, yediveren çilek çeşidinin üretici çiftçilere tanıtılıp örnek teşkil etmesi ve bölgede yetişen diğer tarım ürünleri ile kıyaslanması, aradaki farkın üreticilere gösterilmesi amacıyla tarla gününün düzenlendiğini bildirdi.

Tarla günü etkinliği, bahçe sahibi Zekeriya Kaçmaz‘ın teşekkür konuşmasıyla başladı. Daha sonra Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Kurt ve Altıntaş İlçesi Kaymakamı Mehmet Alparslan birer konuşma yaptı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şinasi Özkan projenin geldiği düzey ve yeni hedefleri konusunda Üçhüyük köyündeki katılımcı çiftçilere açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen tarla günü etkinliklerinde Üçhüyük köyü çiftçileri gelecek yıllarda da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden projenin devam ettirilmesini talep ettiler.
İlçe Kaymakamı Mehmet Alparslan tarafından üreticilerin bol kazançlı ve bereketli bir dönem geçirmeleri temennisinin ardından, İl ve İlçe Müdürlüğü personelince ürün hakkında teknik bilgiler verilirken sorular cevaplandırılarak, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Üçhüyük Köyü, Tarla Günü Etkinliği, tarla,
Link: Üçhüyük Köyü'nde Tarla Günü Etkinliği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız