Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Adana’da simit pazartesiden itibaren 75 kuruş

Adana’da 50 kuruştan satılan simidin fiyatı, artan maliyetler ve simit fırını işletmecilerinin talebi üzerine 75 kuruşu çıkarıldı. Hamuru 110 gram, pişmiş hali 100 gram simidin yeni fiyatı 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Adana Kantinciler ve Sabit Simitçiler Esnaf Odası Başkan Ahmet Tunç, 3 yıl önce yapılan zamla 50 kuruş yapılan simit fiyatının, artan maliyetler nedeniyle 75 kuruşa çıkarıldığını bildirdi.

Başkan Tunç, 2010 yılı ile 2013 yılı maliyetlerini de kıyaslarken, 3 yıl önce 50 kilogram unun 45 lira, bugün 63 lira, 18 kiloluk ayçiçeği yağının 42 liradan 70 liraya, 50 kilogram şekerin 86’dan 120 lira, susamın kilogram fiyatının 3.45 liradan, 6.50 liraya, mayanın koli fiyatının 12 liradan, 40 liraya yükseldiğini hatırlattı. Ayrıca akaryakıt, işçilik, kira maliyetleri ve vergilerin de büyük oranda arttığına işaret eden Tunç, “Artan maliyetler nedeniyle, birçok şehirde simide aylar önce zam yapılmıştı. Zaten, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa gibi şehirlerde simit 1 liradan satılıyor. Adana’da 3 yıl sonra zam yapıyoruz. Yeni fiyatlar da pazartesi gününden itibaren geçerli olacak. Vatandaşlarımızın bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz.” dedi.
 
Tunç, ayrıca simit fiyatlarındaki artışı fırsat bilerek, merdiven altında ucuz ve kalitesiz üretim yaparak, halkın sağlığıyla oynamaya çalışan ve haksız rekabet yapacak işyeri ve satıcılara karşı, vatandaşların Alo 174 hattını arayarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı birimlere ihbarda bulunmalarını istedi. Tunç, yeni süreçte, devletin ilgili kurumlarıyla birlikte kendilerinin de simit üretimi ve satışı yapan yerleri daha sık denetleyerek, üretim kalitesi, gramaj ve sağlığa uygunluk yapısına uyulup, uyulmadığını kontrol edeceklerini, kanunlara uymayanlara gereken cezaların verileceğini duyurdu. 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
12.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Adana, simit, 75 kuruş, zam
Link: Adana’da simit pazartesiden itibaren 75 kuruş




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız