Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Kurbanlıklar pazara indi, besici, fiyatların düşüklüğünden şikayetçi from gida_tarim on Vimeo.

 


Kurban satıcıları, fiyatların düşüklüğünden şikayetci

Erzurum'da kurbanlıklar yavaş yavaş pazara inmeye başladı. Kurban satıcıları, fiyatların 5 yıl öncekilerle aynı olmasından şikayetçi.

Kurbanlıklar pazara çıktı. Erzurumlu besici ve çiftçiler, kurbanlıklarını hayvan pazarına getirmeye başladı. Kurbanlık fiyatının 5 yıl öncekiyle aynı olmasından şikayetçi olan satıcılar, hükümetin ücret problemine çözüm bulmasını bekliyor. Kaba yem fiyatlarının fahiş fiyata satılmasının besiciliği öldürdüğünü ifade eden kurbanlık satıcıları, çaresizlik içerisinde olduklarını savundular. Bayrama 10 gün kala satışların ve ücretlerin canlanmasını umut ettiklerini dile getiren besici ve çiftçiler, meydanın kalabalık ama alıcı olmadığını söylediler.

Besiciler ve Sütçüler Odası Başkanı Sebahattin Bingöl, kurbanlık fiyatlarının önceki yılın fiyatlarından aşağı oduğunu söyledi. Hükümetin et fiyatlarına çiftçi ve besici lehine müdahil olmasını isteyen Bingöl, "2010'da canlı hayvanın kilosu 12 TL'ydi, bugün 9 - 9,50 liraya düştü. Hükümet, bu konuya acilen el atsın. Şu anda el atan da yok bu konuya." dedi.

Uzun yıllardan bu yana besicilik yaptıklarını dile getiren Kemal Koçak, Cemalettin Bulut ve Abdurrahman Sayar, kurbanlık ücretlerinin düşük olmasındarn şikayetçi oldu. Tüketici adına kurbanlıkların fiyatının düşük olmasının sevindirici olduğunu belirten besiciler, şöyle dediler: "Kurbanlık fiyatları çok ucuz. 5 yıl önceki fiyatlar. Halk ithal hayvan gelmeden ucuza bu bayramda kurban kesebilir. Bir kilo leblebi, bir kilo etten pahalı. Hayvan pazarında kuru kalabalık var. Satış yoktur. Bayram öncesinde satışlarda canlılık bekliyoruz."
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
13.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kurban satıcıları, fiyatların düşüklüğünden şikayetci, kurban, satıcı, besiciler,
Link: Kurban satıcıları, fiyatların düşüklüğünden şikayetci




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız