Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Amasya Şeker Fabrikası pancar alım kampanyası dularla başladı

AMASYA (CİHAN)- Amasya Şeker Fabrikası’nın 60. şeker pancarı alım kampanyası dualarla başladı. Alım kampanyasına katılan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya'nın önemli bir tarım ili olduğunu söyledi.


        Vali Çomaktekin, yaptığı açıklamada, Amasya’nın yüz ölçümüne bakıldığında yüzde 45’lik alanını tarım alanlarının oluşturduğunu belirtti. Tarım alanlarının yüzde 817inde tarla ziraatı yapıldığını gördüklerini söyleyen Çomaktekin, "İlimizde 4 bin 150 çiftçi şeker pancarı ekmekte ve yaklaşık 20 bin insanımız bundan geçimini sağlamaktadır. Geçen yılki rakamlara baktığımızda ize bu ekicilerimiz 27 milyon lira gelir elde ettiklerini görmekteyiz.” diye konuştu.

        Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uysal ise fabrikanın kurulduğu günden bugüne birçok insana iş ve aş olduğunu, yuvalar kurduğunu bu yuvaların da nesiller oluşmaya başladığını ifade etti. Kampanya döneminde 63 bin ton şeker üreterek yaklaşık 4 aya yakın, 24 saat aralıksız çalışacaklarını kaydeden Başkan Metin Uysal, "Geçen yıl üretim az olduğundan 2,5 ay ancak çalışabildik. Aslında bu yılda bölgedeki üretimimiz az. Çünkü bölgede farklı tarım ürünleri var. Geçen yılki ayçiçeğinin pahalı oluşu, bu yıl çiftçimizi çok fazlasıyla bu ekime yönlendirmişti. Ayrıca mısır, soğan gibi alternatif ürünler birçok yerde pancarın önüne geçti. Bunun üzerine yönetim olarak, Devletten, şeker kurulundan ve Türk Şeker’den müsaadeli olarak Eskişehir ve Konya bölgelerinde 150 bin ton mahsul ekimi yaptırdık. Böylece toplam ihtiyacımızı tamamladık. İnşallah bu yıl kazasız belasız bu bölgelerden bu ürünü fabrikamıza nakledip kotamızı düşürmemeye çalışacağız. Bunu da hep birlikte başaracağımıza inanıyorum." diye konuştu.

        Amasya Şeker Fabrikası olarak 140 milyon lira ciro hedefi koyduklarını belirten Uysal, "Bu rakamın 100 milyonluk kısmı bu bölgenin çiftçisine, esnafına, insanına bir şekilde dönecektir. Fabrikamız bölgemizde 700 kişiye istihdam veren, sigorta pirim ödemesinde ilimizde 2. sırada yer alan, Türkiye’deki 2 bin 500 firma arasında 337. sırada yer alan, dönemi 14 milyon lira karlılıkla gerçekleştirmiş bir şirkettir. İnşallah Allah nasip ederse, bu yıl tam kotamız kapasitesinde çalışacağız. Bunu iyi hesap edip, ona göre oluşacak karlılığımızı direk çiftçimize yansıttık ve 16 polar olmak üzere tüm masrafı çiftçimize ait olup bir miktar desteğimizle birlikte, fabrika teslim fiyatının 205 lira ton dedik. Bunu da 15 gün sonra ödemeyi taahhüt ettik. Diğer bir sözleşme ile masrafın çoğunluğu şirketimize ait olmak üzere ona da devlet 135 lira vermişken biz 150 lira dedik. Daha akılcı, daha sabırla çok çalışarak, birlik ve beraberlik içinde huzurlu olacağımızı düşünüyorum. Bu niyetlerle 60. kampanya dönemimizin ülkemize, bölgemize, çalışanımıza, çiftçimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor." ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Vali Çomaktekin, Amasya Şeker Fabrikası’na ilk pancar getiren çiftçiye hediye verdi. Daha sonra kurban kesilip dua edilerek fabrika makineleri çalıştırıldı. CİHAN

Ekleme Tarihi
13.09.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Amasya Şeker Fabrikası, pancar alım kampanyası
Link: Amasya Şeker Fabrikası pancar alım kampanyası başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız