Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


ESEE’nin 40.Yılı Anısına Ağaç Dikim Töreni

İlki 1973 yılında Helsinki’de düzenlenen Avrupa Yayım Eğitimi Kongresi (European Extension Education Seminar), 40.yılında 2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında Antalya’da düzenlendi.

Avrupa Birliği ülkeleri yanında Uganda, Arjantin, Ukrayna, İran, Mısır, Benin ve Amerika gibi birçok farklı ülkeden katılımcıları bir araya getiren kongre Rixos Downtown Hotelde gerçekleştirildi. Kongrenin ana teması Dünyada Yayım Eğitimi ve bununla ilgili olarak Kırsal Kalkınma, Tarımsal yayım, bilişim teknolojileri ve innovasyonlar, kırsal kadın, kırsal turizm gibi konuları kapsadı (“Extension education worldwide: trends, challenges and cases ). Kongre web sayfasını www.esee1973.org 72 ülkeden, yaklaşık 3 binden fazla meslek insanı ziyaret etti. Kongre başlığında Avrupa olmasına rağmen Dünyadaki 20den fazla ülkeden yayım bilim dalında çalışan veya uygulanmada yer alan 80 den fazla yayımcı katıldı.

Kongreye katılan akademisyenler, dünya genelinde tarımsal yayım ile ilgili yaşanan eğilimler, sorunlar ve olaylar hakkında kendi görüşlerini ve tecrübelerini paylaşma fırsatı buldular. 54 sunulu ve 14 poster bildirinin yer aldığı kongrede üç tane de genel ortak oturum gerçekleştirildi. Akademisyenlerin kongrede sunduğu çalışmalar birarada toplanarak kitaplaştırıldı.

 
40.YIL HATIRA AĞACI
 
1973 yılında Helsinki’de başlayan sürecin Antalya’da 40.yılına denk gelmesi, seminerin önemini bir kat daha artırmış oldu. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletlerinden Prof.Dr. Burton SWANSON ve Kongre başkanı Prof.Dr.Orhan ÖZÇATALBAŞ ve diğer katılımcılar tarafından ESEE’nin 40.YILI ANISINA AĞAÇ DİKİM İŞLEMİ bir törenle gerçekleştirildi.

                                             



Türkiye’nin en önemli endemik ağaçlarından olan Anadolu Sığla Ağacı(Liquidambar orientalis) Ziraat Fakültesinin bahçesine dikildi. Böylece 21.ESEE Kongresi ANTALYA ile özdeşleştirilmiş ve ESEE üyeleri ve Dünya Yaymcılarının buluştuğu ortak nokta oldu. Çok başarılı olarak değerlendirilen kongre böylece 40.YIL HATIRA AĞACI’NIN dikimiyle taçlandırılmış oldu.


 





Ekleme Tarihi
13.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: ESEE’nin 40.Yılı, Ağaç Dikim Töreni, ağaç dikimi, ESSE, tören, ağaç, fidan
Link: ESEE’nin 40.Yılı Anısına Ağaç Dikim Töreni




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız