Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Bm Kalkınma Projesi’nde Jaın Sulama İmzası

İSTANBUL (İHA) - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Türkiye’de yürüttüğü önemli projelerden biri olan Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi’nin (SEKP) Örnek Damla Sulama Bahçe Kurumu ihalesini alan Jain Sulama Sistemleri, bölgede hayata geçirilecek olan meyve bahçelerinin damla sulama sistemlerini de kurmak için hazırlıklara başladı.
 
Dünyada ve Türkiye’de önemli sulama projelerinde yer alan Jain Sulama Sistemleri’nin yürüttüğü projelerden biri de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi (SEKP) kapsamında hazırlanacak olan demonstrasyon amaçlı meyve bahçelerine kuracağı sulama sistemleri olacak. Hükümet, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve özel sektörle ortaklıklar kuran UNDP Türkiye’nin yürüttüğü projeler arasında yer alan Sivas-Erzincan Kalkınma Projesi, bölgede tarımsal üretim potansiyelini artırarak yörenin kalkınmasına katkı sunmayı amaçlıyor. SEKP kapsamında Erzincan’ın Koçkar, Kardere, Doğanbeyli, Üzümlü, Altıntaş, Sivas’ın Yıldızeli ve Altınyayla beldelerindeki arazilerde demo amaçlı kurulacak olan meyve bahçelerinde özellikle ceviz, badem ve şeftali yetiştiriciliği yapılacak. Bölge ekonomisi ve kalkınması için büyük öneme sahip olan projenin ihalesini alan Jain Sulama Sistemleri ise, söz konusu bahçeleri damla sulama sistemleri ile donatacak.
 
Projede Jain Sulama Sistemleri’nin JTH 20 MM, 1,2 MM, JTH 16 MM, 1,1 MM ve Click Tif basınç ayarlı damlatıcı ürünleri kullanılacak. 7 farklı alanda ve 30’ar dekara yapılacak demo projesinde Jain Sulama Sistemleri’nin kurulum yapacağı ana boruların uygulama alanı ise 400 dekar olacak. Ceviz, badem ve şeftali yetiştiriciliğinin yapılacağı bu bahçelerde kullanılan modern tarım yöntemleri ile verim artışı, enerji tasarrufu, işçilik maliyetlerinin düşürülmesi ve topraktaki tuzluluğun önlenmesi hedefleniyor. Kaliteli, verimli ve sürdürülebilir tarımsal üretimi hedefleyen Jain Sulama, sistemlerin kurulumunu 30 Eylül’de tamamlayacak.
 
 

Ekleme Tarihi
13.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bm Kalkınma Projesi, Jaın Sulama, sulama sistemleri, İstanbul
Link: Bm Kalkınma Projesi’nde Jaın Sulama İmzası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız