Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Iğdır Valiliği’nden Çiftçilere Makine Desteği

IĞDIR (İHA) - Iğdır Valisi Ahmet Pek, ‘Kırsal Kalkınma Yatırım Desteklenmesi Programı’ kapsamında çiftçilere makine dağıtımı yaptı.
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Pancar Bölge Şefliği’nde düzenlenen programda; Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı Makine Ekipman Hibe Desteklemesi kapsamında Iğdır’daki çiftçilere makine ve ekipman dağıtımı Vali Ahmet Pek tarafından yapıldı.
 
Burada bir konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Eraslan, müdürlükleri tarafından yürütülen ve 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 3 milyon 371 bin 719 TL maliyetli 24 çeşit makine ekipmandan oluşan toplam 906 adet makinenin hak sahibi çiftçilere hibe edildiğini belirtti.

Bugün burada KKYDP kapsamında makine ve ekipman dağıtımı için toplanmış bulunmakta olduklarını anlatan Vali Pek ise, “2006 yılından itibaren uygulanan ve devlet desteğiyle 2008’den itibaren makine ve ekipman dağıtımı yapılmaktadır. Proje kapsamında bugüne kadar ilimizde 4 bin 332 TL’lik hibe desteği yapıldı. 2013 yılı itibariyle de 170 adet makine dağıtımı planlanmış ve toplamda bin 76 adet makine ekipman dağıtımı gerçekleşmiş olacaktır. Çiftçilerimiz bugüne kadar insan gücü veya traktör ile iş yapmakta iken attık alacakları makine ekipmanlarıyla biçme dahil her türlü hasadı makinelerle yapacaklar. Burada amaç modern tarım yapmak ve çok miktardaki ekili arazilerin modern tarım aletleriyle işlenmesidir. Bu vesileyle dağıtılacak bu makinelerin devletimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, çiftçilerimize bol kazançlar temenni ediyorum” dedi.
 

Ekleme Tarihi
13.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Iğdır Valiliği, Çiftçiler, Makine Destek
Link: Iğdır Valiliği’nden Çiftçilere Makine Desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız