Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


''Targelliler Eğitiliyor, Tarımın Yüzü Gülüyor'' Projesi Sertifika Töreni Yapıldı

KAYSERİ (İHA) - Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2012 yılı ''Tarımla Gelen Kalkınma’’ mali destek programı kapsamında desteklenen ''Targelliler Eğitiliyor, Tarımın Yüzü Gülüyor’’ konulu eğitim projesi kapanış, değerlendirme toplantısı ve sertifika töreni Kadir Has Kongre Merkezinde yapıldı.
 
Törene İl Tarım Müdürü Özkan Kayacan, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan İl Tarım Müdürü Özkan Kayacan proje başladığında yaptıkları toplantıda, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirttiklerini ve vaad ettikleri birçok şeyi yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
 
''Biz daha öncede bu tarz eğitimler verdik. Ancak Türkiye’nin hiçbir ilinde böylesine uzun soluklu bir eğitim daha verilmedi. Bu nedenle sizlere verilen bu eğitimin önemi anlayın. İşinizi sevin. İşini sevmeyen eşini de sevmez, ülkesini de vatanını da sevmez. Bu sebeple işimizi daima severek yapacağız.''
 
Kursiyerlere, ''Sizler birer milli servetsiniz'' diyen İl Tarım Müdürü Kayacan, ''Sizler bu yaşa gelene kadar devlet sizler için harcama yaptı. Sizlerde şimdi bu öğrendiğiniz bilgileri devlete ve millete kazandırmak için kullanacaksınız'' ifadelerini kullandı.
 
Hiç kimsenin şu ana kadar bir proje yaparak kapılarını çalmadığını belirten Kayacan, ''Şu köyde şu tohumu ekmek istiyorum diyen çiftçi, şu köydeki hayvanlara şu ilaçlardan lazım diye veteriner gelmedi bana. Emin olun başka yerde değil tarım müdürüne, şube müdürüne ulaşamazsınız. Bizim kapımız sizlere ve herkese sonuna kadar açık'' dedi.

İl Tarım Müdürü Özkan Kayacan’ın ardından söz alan Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Başkan Yardımcısı Vedat Doğan, ''inanıyoruz ki, bu tür projelerin artmasıyla, uygulanan doğru tarım ve hayvancılık uygulamalarıyla elde edilecek verim artışıyla tarım ve hayvancılık sektörü, yatırımcılarına kazançlı imkânlar sunacaktır. Böylece ülkemizin sanayileşmedeki gelişmesine tarım ve hayvancılıkla destek verilecek, çok boyutlu kalkınma sağlanmış olacaktır'' diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
14.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Targelliler Eğitiliyor, Tarımın Yüzü Gülüyor', Proje, Sertifika Töreni, Kayseri
Link: 'Targelliler Eğitiliyor, Tarımın Yüzü Gülüyor' Projesi Sertifika Töreni Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız