Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kurbanlık sevkiyatı başladı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum'dan İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere büyük şehirlere kurbanlık sevkiyatı başladı.


Kurban Bayramı'na sayılı günler kala başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki üreticiler kurbanlıklarını İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya gibi illere kamyonlarla sevk etmeye başladı. Veterinerlik Araştırma Enstitüsü'nden kurbanlıklarına küpe taktırıp, aşı kontrollerini yaptıran üreticiler büyük şehirlere doğru yola çıktı. Kurban fiyatlarının önceki yıllara göre düşük olduğunu dile getiren üreticiler, bayrama 5 gün kala fiyatlarda belirgin bir artışın yaşanmasını beklediklerini ifade etti. Kurbanlık hayvanlarını büyük şehirlerde daha kolay satmayı hedefleyen üreticiler, "Kamyonlara kurbanlıklarımızı yükledik. İnşallah elimizdeki bütün kurbanlıkları satıp evimize, şehrimize döneriz. Kurban fiyatları çok düşük. Bu da kurban kesecek olanların lehine." diye konuştu.

Karayazılı Metin Yıldırım isimli üretici, 20 büyükbaş kurbanlık hayvanını İstanbul'a satmaya götürdüğünü söyledi. Bir ay önceden yer kiralayıp, kurbanlıkları iyi bir ücret karşılığında satıp Erzurum'a dönmeyi hedeflediğini anlatan Yıldırım, "İstanbul Anadolu yakasında kurbanlıkları satıp dönmeyi istiyorum. Geçen yıl 20 kurbanlıktan 15'ini satmıştım. Bu yıl hepsini iyi bir ücretle satmak istiyorum." diye konuştu.

ERZURUM'DA 150 BİN KURBANLIK SEVKİ BEKLENİYOR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Erzurum il genelinden son bir buçuk ay içerisinde ülkenin batı illerine yaklaşık 60 bin büyükbaş ve 35 bin küçükbaş kurbanlık hayvanın sevk edildiğini belirtti. Erdurmuş, "İlimizden kurbanlık sevkiyatı başladı. Üreticiler gerekli bürokratik işlemleri ve veteriner sağlık kontrollerini gerçekleştirdikten sonra kurbanlıklarını büyük şehirlere götürmeye başladı. İlimizden büyükbaş ve küçükbaş hayvan olarak 150 bine yakın kurbanlık hayvanın sevk edilmesi beklenmekte." diye konuştu.

"HAYVAN VARLIĞIMIZ ZENGİNLİĞİMİZ"


Doğu Anadolu Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı ise Türkiye'nin kırmızı et deposu olan Erzurum'un, sahip olduğu milli servetin yeterince farkında olmadığını belirtti. Her yıl milyarlarca lira sıcak paranın Kurban Bayramı nedeniyle şehir ekonomisine kazandırıldığına dikkat çeken Ilıcalı, "Erzurum büyükbaş hayvan varlığı ile Türkiye'nin en zengin şehri. Kurbanlık olarak bu hayvan varlığımızın önemli bir kısmı her yıl İstanbul ve Bursa başta olmak üzere büyük şehirlerde satılmakta. Bu sayede şehir ekonomisine milyarlarca lira para girmekte. Bölge ve şehir ekonomimizin temel dinamosu olan hayvancılığın gelişmesiyle şehrimize giren sıcak para miktarı da her geçen yıl artış gösterecektir." şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
http://www.zaman.com.tr
 

Ekleme Tarihi
15.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: kurban bayramı, kurban, sevkiyati hayvancılık
Link: Kurbanlık sevkiyatı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız