Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Her Kadına “25 Keçi 1 Teke”

İZMİR (İHA) - Seferihisar’da üçüncü kez düzenlenen Koyun-Keçi Panayırı Kapalı Pazaryeri’nde başladı. Bu yılki panayırın sürprizi Seferihisar Belediyesi ve Koyun Keçi Birliği’nin birlikte açıkladığı, hayvancılık yapmak isteyen köylü kadınlara ilk iki yıl geri ödemesiz verilecek 25 keçi ve bir teke projesi oldu.
 
Seferihisar’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Koyun ve Keçi Panayırı, Türkiye’nin 81 ilinden katılımıyla 14 Eylül 2013 tarihinde başladı. Çeşitli bölgeler ve farklı ırklardan küçükbaş hayvan sahiplerinin sektör temsilcilerinin buluştuğu panayırda Damızlık Küçükbaş Hayvan Pazarı’nda alıcı ve satıcılar bir araya geldi. İzmir il ve ilçelerinden gelen yetiştiricilerin hayvanları ırk özelliklerine, verimlilikleri ve görsel güzelliklerine göre uzman jüri tarafından değerlendirilecek. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödül verilecek.
 
Panayırın en büyük sürprizi ise kadınlara ilk iki yıl geri ödemesiz verilecek 25 keçi ve bir teke projesi oldu. Kadın Girişimci Saanen Yetiştirici Projesi’yle (KAGİSAP) ilgili açıklamayı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı. Başkan Soyer, “Ulamış Mahallesi’nde yaşayan Tülün Esenli’ye verilen keçilerle başlayan projeyle ilgili şunları söyledi: “Seferihisar Belediyesi ve Koyun Keçi Birliği’yle birlikte bir projeye imza atıyoruz. Ulamış Köyü’nden bir arkadaşımıza 25 keçi ve bir teke hediye ediyoruz. İkinci tekeyi de birliğimiz hediye ediyor. Ayda bin- bin 500 Lira arası gelir elde edecek. İlk iki yıl geri dönüş istemiyoruz. Ondan sonraki 5 sene içerisinde de yavaş yavaş ödemeye başlayacaklar. Ödeme keçilerin iadesi şeklinde de olabilecek.Tabi bu arada ekmeğini büyütmüş, işin sürdürebilirliğini sağlamış olacak" dedi.
 
Projenin birinci hedefinin maddi durumu iyi olmayan ev kadınlara yönelik istihdam yaratmak olduğunun altını çizen Başkan Soyer, projenin ikinci amacını da Türkiye’de en çok keçi sütünün yetiştirildiği yer olan Seferihisar’da, keçi sütü üretimini arttırmak ve bu konuda markalaşma olduğunu açıkladı.
 
Seferihisar 17 Bin 14 keçi ve bir milyon 328 Bin Litre sütüyle Türkiye’de birinci sırada bulunuyor.
 

ULUSAL KIRMIZI ET DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK
 
Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) Eylül ayı Olağan Yönetim Kurulu toplantısı Seferihisar’da yapılacak. Panayırın ikinci günü (Pazar) saat 10.30’da kıl çadırının içinde sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin değerlendirme toplantısına İzmir Valiliği, İzmir İl Tarım Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ticaret Odası, Kırmızı Et Birliği, Damızlık Hayvan Birlikleri ve sektördeki firmalar davet edildi. Toplantıda UKON yönetim kurulu üyeleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kırmızı et sektörünün durumunu değerlendirecek.
 
 

Ekleme Tarihi
15.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Her Kadına, 25 Keçi, 1 Teke, hayvancılık, teşvik, destek, Koyun Keçi Birliği, kırmızı et
Link: Her Kadına '25 Keçi 1 Teke'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız