Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Küçükbaş hayvan sayısı artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu, hayvancılık verilerini açıkladı. 2011’de toplam büyükbaş hayvan sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9 artış göstererek 12,5 milyona yaklaşmıştı. Geçen yıl sonunda ise rakam 14 milyonu aştı.


Koyun sayısı 2011’de yüzde 8,4 artışla 25 milyonu yakalamıştı. Geçen yıl sonunda ise 27,5 milyona ulaştı. Rakamın bu yıl 30 milyonu aşması bekleniyor. 2011’de yüzde 15,6 artışla 7,2 milyonu bulan keçi sayısı da önceki yıl 8,4 milyona yaklaştı. Bu rakamlara değinen Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, geçen yıl kurbana 800 bin büyükbaşla girildiğini, rakamın bu yıl ise 1 milyon 400 bin olacağını söyledi. Bu ithalat söylentisinin belki de spekülasyon olduğunu ortaya koysa da et tüketimindeki hızlı artışa, hızlı cevap verilemezse önümüzdeki yıllarda da ithalat konusunun gündeme geleceği aşikar. Nitekim her yıl artan turist sayısı, artan refah ile birleşiyor ve bu tüketimini katlıyor. Bu sebeple 2002’den bu yana et üretimi de yüzde 100’ün üzerinde arttı. Sadece 2009 yılında 413 bin ton olan et üretimi, 2012 sonunda 916 bin tona ulaştı.

Tarım ve hayvancılığa artan ilgi, sektördeki düzenleyici otorite Et ve Süt Kurumu’ndaki değişikliklerle de gözlemlenebiliyor. Nitekim kurum, logosunu değiştirdi. İsmini yeniledi. Önceki gün ise sahte et ve süt kurumu mağazalar açıldığını duyuran kurum, bir basın açıklaması dahi yayınladı.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Küçükbaş hayvan sayısı, artıyor, hayvancılık, koyun, keçi, hayvancılık, Türkiye İstatistik Kurumu
Link: Küçükbaş hayvan sayısı artıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız