Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


13. Ulusal Ceviz Çalışma Grubu Toplantısı

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu’nun ceviz potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirtti.


Bektaş, Ilgaz’da düzenlenen 13. Ulusal Ceviz Çalışma Grubunun toplantısına katıldı. Kastamonu’nun ceviz ile bir çıkış bulabileceğine dikkat çeken Vali Bektaş, geriye dönük çok yüksek bir imkan olabileceğini belirterek, “Potansiyelimiz bu anlamda çok geniş. Ben umarım buradaki yapılacak çalışmaların, söylenecek sözlerin, gündeme getirilecek konularla bizim önümüzü de bir miktar bu toplantıda açmış oluruz” dedi.

TÜM İLÇELERDE CEVİZ YETİŞTİRİLİYOR

Devrekani, Ağlı ve Seydiler ilçeleri hariç tüm ilçelerde ceviz yetiştirildiğini belirten Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, “Her yerde olduğu gibi Kastamonu’da da ilkbaharın geç donları bazen cevizlerimize zarar vermektedir. İlimizde ceviz yetiştiriciliği ve çayır mer’a ıslahı konusunda Orman Bölge Müdürlüğü ile uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Gerek Bakanlığımız desteklemesi ve gerekse Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından desteklenen ceviz projeleri ile ilimizde ceviz yetiştiriciliğini en üst seviyeye çıkarma gayreti içerisindeyiz. İlimizde 4 bin 400 dekar alanda, 189 bin ağaçtan 4 bin 650 ton ceviz elde edilmektedir. Ağaç başına ortalama verim 38 kilogram civarındadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 13. Ulusal Ceviz Çalışma Grubunun toplantısı, cevizin besin değeri ve sağlıklı beslenmedeki önemi, yerli ve yabancı ceviz çeşitlerinin farklı lokasyonlardaki performanslarının belirlenmesi, ürün sigortaları mevzuatı hakkında bilgi verilmesi, Bakanlık tarafından ceviz konusunda verilen yönlendirici destekler, çeşit tescil aşamasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, ceviz yetiştiriciliğine başlangıçta kırılgan noktalar, Türkiye’nin farklı yörelerinden başarılı ceviz yetiştiriciliği örneklerinin tanıtımı, ceviz yetiştiriciliğinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri hakkında katılımcılara bilgi verilmesiyle devam etti.

Toplantı iki gün boyunca Ilgaz Kar Hidrolojisi Araştırma ve Eğitim Merkezinde devam edecek.
 
 

Ekleme Tarihi
17.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 13. Ulusal Ceviz Çalışma Grubu Toplantısı, ceviz, toplantı, ulusal, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu, ceviz potansiyeli
Link: 13. Ulusal Ceviz Çalışma Grubu Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız