Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Lapseki Kirazı Dünya Markası Olma Yolunda İlerliyor

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üretilen Lapseki Kirazı Markalaşma Projesi kapsamında yedi aylık çalışma sonucunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) sunulan rapor resmen onaylandı.

Lapseki Kirazı Markalaşma Projesi ortakları arasında yer alan Lapseki Kaymakamlığı, Lapseki Belediye Başkanlığı, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Lapseki Meyve Üreticileri Birliğinin katkılarıyla 80 bin lira proje bedelli ve % 75'i Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından hibe yardımlarıyla desteklenecek olan proje onaylandı. Projenin onaylandığını dün akşam saatlerinde öğrendiklerini ifade eden Lapseki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdiresi Hatice Ceren yaptığı açıklamada " Projemizin adı Lapseki Kirazının Coğrafi İşaret Tescili ve Marka Değeridir. Projemiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından yoğun ve yorucu bir çalışma sonucunda hazırlandı. Projemiz Güney Marmara kalkınma Ajansı tarafından desteklenmiştir.
 
Biz ‘Lapseki Kirazının Coğrafi İşaret Tescili ve Marka Değeri’ adlı projemizi Lapseki Meyve Üreticileri Birliği adına sunduk. Proje ortaklarımız arasında Lapseki Kaymakamlığı, Lapseki Belediye Başkanlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi ve Çanakkale İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü yer alıyor. Biz bu projeyi Lapseki Kaymakamlığı ile istişare içinde hazırladık ve tamamlamak yedi ayımızı aldı. Birçok toprak, meyve, su analizleri aldık. Bunun yanında çalışmalarımız oldu. Bizler bu projede Lapseki'de yer alan üreticilerimizin pazar paylarını arttırarak gelir düzeylerinin yükselmesini hedefledik.
 
Lapsekili üreticilerimiz tat, aroma, koku bakımından kaliteli bir ürün yetiştirmenin yanında zirai talimatlara uygun olarak güvenilir bir ürün üretiyorlar. Yaklaşık 80 bin lira olan proje bedelinin %75'i Güney Marmara Kalkınma Ajansı, %25'i Lapseki Belediyesi tarafından finanse edilecek. Umarım üreticilerimizin gelir düzeyi artarak yurt içinde ve yurt dışında daha kolay bir erişim ağına ulaşır. Ben Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı'ya, İl Gıda Tarım Müdürü Mustafa Akkuş'a, Lapseki Belediye başkanı G. Mehmet Ekim'e, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bölümü Dekanı Prof. Dr. Fevzi Uğur'a, Lapseki Meyve üreticileri Başkanı Levent Şencan'a ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah Lapseki'mize ve ülkemize hayırlı olur'' dedi.
 
Lapseki Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Levent Şencan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, kendi birliklerini daha aktif hale getirmek için projeyi birlik adına sunduğunu belirterek, Gıda Tarım ve hayvancılık Müdiresi Ceren'e teşekkür etti. Yıllardan beri dalında sessiz kalan Lapseki Kirazının dünya markası olma yolunda hak ettiği değere kavuşacağına inandıklarını ifade eden Şencan, “Tüm proje ortaklarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
17.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Lapseki Kirazı, Dünya Markası, Olma Yolunda, İlerliyor
Link: Lapseki Kirazı Dünya Markası Olma Yolunda İlerliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız