Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kurbanlık fiyatları el yakmayacak

Bayram yaklaştı. Kurbanlık fiyatları merak konusu. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Yücesan, “Uzun tatil kurbanlık fiyatını dengeleyecek” dedi.


Bayram yaklaştı. Gündemin merak edilen konuları arasına kurbanlık fiyatları girdi. Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Yücesan, et fiyatlarının yükselmesi sebebiyle kurbanlık fiyatlarında da yükseliş beklendiğini ancak bayram tatilinin uzun olması ve toplu kesim ve bağış sisteminin yaygınlaşmasının pazardaki fiyatı dengeleyeceğini öne sürdü.

Her yıl geleneksel olarak Ramazan ayı öncesi artan et fiyatlarında Kurban Bayramı'na kadar olan dönemde düşüş yaşandığını vurgulayan Yücesan. bu yıl düşüşün gerçekleşmemesi nedeniyle et fiyatlarının tekrar gündeme geldiğini söyledi.

Yücesan, et fiyatlarının düşmemesinin piyasaya sunulan arzda düşüş olduğunu gösterdiğini, buna karşı Et Balık Kurumu’nun bir dizi tedbiri gündeme aldığını dile getirdi. Yücesan, fiyatların kalıcı olarak düşmesinin tek yolunun üretimin artırılmasından geçtiğini, farklı çözüm yollarının geçici olacağını ifade etti.

İthalat yapılacaksa bunun karkas et olarak değil, damızlık ya da besi hayvanı ithalatı yöntemiyle yapılması gerektiğini savunan Yücesan, “Şu anda büyükbaşta 11 milyon hayvanımız var. Bunu 15-16 milyona çıkardığımız zaman karkas et fiyatı 17 liradan 14 liralara düşebilecektir. Bunu küçükbaşta gördük. Büyükbaşta da benzeri bir gelişme öngörüyoruz’ dedi.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Kurbanlık fiyatları, kurbanlık, el yakmayacak, fiyat, kurban bayramı, Ahmet Yücesan
Link: Kurbanlık fiyatları el yakmayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız