Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


"80 milyon nüfusun gıda güvencesini sağlamayı hedefliyoruz"

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hedeflerinin, 40 milyar dolarlık ham ve işlenmiş gıdayı ihraç etmek, 50 milyon turisti beslemek ve 80 milyonun üzerindeki bir nüfusun gıda güvencesini sağlamak olduğunu açıkladı.


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hedeflerinin, 40 milyar dolarlık ham ve işlenmiş gıdayı ihraç etmek, 50 milyon turisti beslemek ve 80 milyonun üzerindeki bir nüfusun gıda güvencesini sağlamak olduğunu açıkladı.

Ağrı Ziraat Odası'nın yeni hizmet binası ve Toprak Analiz Laboratuvarı'nın açılışına katılmak üzere kente gelen Bayraktar, Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda düzenlenen "Tarım ve Hayvancılık" konulu konferansa katıldı.

Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, TZOB Kanunu'nun değişmesiyle ziraat odalarında laboratuvarlar, paketleme tesisleri, makine parkları gibi hizmetler sunulmaya başlandığını söyledi. Yaklaşık 200 Avrupa Birliği kırsal kalkınma projesinin hayata geçirildiğini anımsatan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Türk çiftçisi bugün gerçekten bazı başarılara imza atıyor. Bugün 63 milyar dolar tarımsal hasılayı gayrisafi milli hasılaya katmışsa, orman ürünleri dahil 20 milyar dolarlık ihracat yapmamızı, 76 milyon nüfusun gıda ve güvencesini sağlıyorsa ve bunlar da yetmiyor 30 milyon turisti de doyuruyorsa bu insanlar eli öpülecek insanlardır."

Bayraktar, hedeflerinin büyük olduğunu, bulundukları yerle yetinmeyeceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hedefimiz büyük. Hedefimiz, önümüzdeki 10 yıl içerisinde 150 milyar dolarlık tarımsal hasılayı gayrisafi milli hasılaya katmak, 40 milyar dolarlık ham ve işlenmiş gıdayı ihraç etmek, 50 milyon turisti beslemek ve 80 milyonun üzerindeki bir nüfusun gıda güvencesini sağlamaktır. Hedefimiz bu ve hedef bu olunca bize durmak yakışmaz. “

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan ise kentte tarım ve hayvancılığın yöre halkının temel geçim kaynağı olduğunu, çiftçilikte kurumsal bir statüye geçilmesi halinde üretim payının artacağını söyledi.

Konuşmaların ardından konferansa katılanlara günün anısına plaket verildi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 80 milyon nüfusun gıda güvencesi, sağlamayı hedefliyoruz, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar
Link: '80 milyon nüfusun gıda güvencesini sağlamayı hedefliyoruz'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız