Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Uzunırmak; “Hayvanları Şaptan Ölen Köylülerin Borcu Affedilsin”

AYDIN (İHA) - TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, şap hastalığından hayvanları telef olan çiftçilerin kredi borçlarının affedilmesi gerektiğini belirtti.

Değişik sebeplerle ürünleri zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan tarımsal kredi borçlarının bir yıl ertelendiğini anımsatan TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, hayvanları şap hastalığından ölen Aydınlı köylülerin de kredi borçlarının affedilmesini istedi. Bakanlar Kurulu'ndan çıkan, zirai kredilerin erteleme kapsamının acilen genişletilmesi gerektiğini de vurgulayan Uzunırmak, "Sadece doğal afet değil, hayvanları şap hastalığından ölen besicilerin de af kapsamına alınıp kredilerinin affedilmesi gerekiyor”dedi.

Aydın'da zirai kredilerini ödeyemediği için noterden protesto çekilip icra takibi yapılan çiftçi sayısı her geçen gün arttığının altını çizen Uzunırmak, “Aydın'da yüzlerce köylü, borcunu ödeyemediği için icralık duruma düştü. Hapse girenler oldu, iflas edenler oldu. Halen binlerce çiftçi, köylü ve besici perişan durumda. Koçarlı ilçesinin köylerinde birçok çiftçinin zirai kredilerden dolayı tarlaları, traktörleri icradan satılığa çıkarıldı. İşte bu yüzden, hayvanları hastalıktan ölen veya kısırlaşan çiftçilerin de Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan kredi borçlarının ertelenmesi gerekiyor” diye konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
18.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Uzunırmak, Hayvancılık, Şap hastalığı, hastalık, şap, Köylülerin Borcu, Af
Link: Uzunırmak; 'Hayvanları Şaptan Ölen Köylülerin Borcu Affedilsin'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız