Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’ne Tarım Alanında Destek

ANKARA (İHA) - Sırbistan Hükümeti tarafından başlatılmış olan Tarımsal ve Kırsal Alanlarda Sürdürülebilir Kalkınma Desteği Programı çerçevesinde Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen 4 adet saman makinesi yetkililere teslim edildi.


Tarımsal ve Kırsal Alanlarda Sürdürülebilir Kalkınma Desteği Amaçlı Program kapsamında TİKA tarafından Sancak Bölgesi’nde çok sayıda proje gerçekleştirildi. Bu çerçevede Novi Pazar Şehri İktisat Bölümü tarafından kurulan Belediyeler Tarım Birliğince yürütülen Hayvancılık Üretiminin Geliştirilmesi projesi çerçevesinde Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’ne TİKA tarafından 4 adet saman makinası desteği verildi.

Novi Pazar, Tutin ve Senitsa Belediyelerindeki çiftliklerde sağlıklı et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünleri üretim potansiyelinin arttırılmasının bölgeye ekonomik katkı sağlayacağı düşüncesiyle TİKA tarafından temin edilen 4 adet saman makinesi düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Novi Pazar, Tutin ve Senitsa Belediye Başkanları ve TİKA yetkilileri katıldı.

Temin edilen saman makinelerinin kullanımı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Odası’nın denetiminde gerçekleşecek olup bu proje ile yem konusunda yüzde 30 tasarruf, süt ve et üretiminde ise yüzde 25 artış sağlanacağı hedefleniyor. Çiftçiler ekonomik güçlerini önemli ölçüde arttıracak olan makinelerin temin edilmesinde destek veren TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler. 
 
 

Ekleme Tarihi
18.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Sırbistan, Sancak Bölgesi, Tarım Alanında Destek, tarım, destek, Ankara, saman makinesi
Link: Sırbistan’ın Sancak Bölgesi’ne Tarım Alanında Destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız