Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Çiftçiler Ve Yetkililer ‘Toplulaştırma’ İçin Bir Araya Geldi

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman’da sürdürülen toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili çiftçilerin şikayetleri nedeniyle Milletvekili Murtaza Yetiş’in girişimiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarlı İçi Geliştirme Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri ile çiftçiler bir araya geldi.
 
Adıyaman’da yürütülen arazi toplulaştırma projesinin konuşulduğu toplantı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Daire Başkanı Hacı Veli Deveci, Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin ve ilçe ziraat odası başkanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, AK Parti İl Başkanı Halil İbrahim Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, Adıyaman’da 2010 yılından itibaren merkez, Kahta ve Samsat ilçesine bağlı belde, köy ve mahallelerde 91 yerleşim biriminde 370 bin 207 dekarlık tarım arazisinde toplulaştırma çalışmalarının yürütüldüğünü dile getirdi.
 
AK Parti Milletvekili Murtaza Yetiş ise sorunların yerinden çözümünün önemine işaret ederek, “Sürekli ‘çözüm süreci’ diyoruz ya işte ‘çözüm süreci’ budur. Her şeyin Ankara’dan yönetilmediği, sorunların Ankara’da masa başında alınan kararlarla çözülmediği, insanımıza hizmet götürürken kanaatlerinin sorulduğu, çalışmanın planlandığı yeni bir dönem yaşıyoruz. Aslında bunun adı demokrasidir. Hakiki demokrasi her aşamada, her uygulama, her proje için halkın görüşünü almak demektir. Özellikle muhtarlarımız, ziraat odası başkanlarımız burada. Sahada olan insanların toplulaştırma konusunda bir takım sorunları olduğunu biliyorum. Bizde bu işin başında bulunan Daire Başkanımız ve ekibiyle bir araya gelerek sorunlarını ve çözümlerini konuşsunlar. Bu konunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Tarımda yapılan büyük atılımlar küçük sorunlar ile sekteye uğramasın. Yapıcı öneriler ile sorunları anlatacağız. Sorunların çözülmesi noktasında gayret göstereceğiz. Bu şehri bugünden yarına daha güzel şekliyle götüreceksek, bunu hep beraber yapacağız” dedi.
 
Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Daire Başkanı Hacı Veli Deveci, toplantıda yaptığı konuşmada arazi toplulaştırma hakkında bilgi vererek, “En sade şekliyle arazi toplulaştırma dağınık, parçalı arazilerin birleştirilerek düzgün şekilli, yola ve sulama kanalına cephesi olan ve mümkün olabildiğince tek parçalı arazilerin oluşturulması işlemidir. Adıyaman merkezde 66 yerleşim biriminde 204 bin 817 dekar, Kahta ilçesinde 16 yerleşim biriminde 135 bin 849 dekar, Samsat ilçesinde 9 yerleşim biriminde 29 bin 541 dekarlık alanda çalışma yürütülüyor” diye konuştu.
 
Toplantının açılış konuşmalarının ardından muhtarlar ve çiftçiler sorunlarını dile getirerek çözüm noktasında fikir alışverişinde bulunuldu.
 
  

Ekleme Tarihi
18.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçiler, Yetkililer, Toplulaştırma, Adıyaman
Link: Çiftçiler Ve Yetkililer ‘Toplulaştırma’ İçin Bir Araya Geldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız