Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tavukçuluk Sektörü Talepleri Karşılamak İçin Kapasite Artışına Gidiyor

SAKARYA (İHA) - Ucuz olması nedeniyle Türkiye’de en çok tüketilen et grubu olan beyaz ette talep her geçen gün biraz daha artıyor. Taleplere yetişemeyen işletmeler ise kapasite artışına giderek piyasa talebini karşılamak istiyor. Son yıllarda tavukçuluk sektöründe söz sahibi illerden biri haline gelen Sakarya’da 2 firma gerek yumurta gerekse etlik piliç konusunda kapasite artışı nedeniyle girişimlere başladı.


Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde faaliyette bulunan Özbay Gıda ve Taraklı İlçesinde faaliyette bulunan Canan Tavukçuluk işletmeleri gelen talepleri karşılayabilmek için kapasite artışına gidiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına kapasite artışı talebinde bulunan iki firmanın hazırladığı ÇED raporları bakanlıkta incelenmeye alındı. Raporlara olumlu sonuç verilmesi halinde her iki firma da askı süresinin ardında kapasite artışına gidecek.
 
Kaynarca’nın Kayacık köyünde faaliyette bulunan “Özbay Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “Yumurtalık Tavuk Yetiştiriciliği Tesisinde Kapasite Artışı ve Gübre Kurutma Tesisi” projesi ile Taraklı İlçesine bağlı, Yeniköy Köyü’nde faaliyette bulunan Canan Tavukçuluk Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “Etlik Piliç Yetiştiriciliği Tesisi Kapasite Artışı” projesi ile ilgili olarak Bakanlığına sunulan ÇED Başvuru Dosyalarının inceleme süreci Bakanlıkça başlatıldı.
Söz konusu projelere ilişkin görüş, soru ve öneriler Bakanlığın, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne veya Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yapılabilecek.
 
 

Ekleme Tarihi
18.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tavukçuluk Sektörü, Kapasite Artışı, beyaz et, etlik piliç, yumurta
Link: Tavukçuluk Sektörü Talepleri Karşılamak İçin Kapasite Artışına Gidiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız