Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


MTSO Tarımın Sorunlarının Takipçisi

MERSİN (İHA) - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine dikkati çekerek, "Bizi bu hedeflere taşıyacak en önemli sektörlerden biri de tarım sektörüdür" dedi.

Çakır, yaptığı açıklamada, özellikle, tarımsal çeşitliliği ile Mersin ve bölgesinin bu hedeflerin en büyük destekçisi olacağını vurgulayarak, "Mükemmel bir iklimimiz var. Zengin su kaynaklarımız var. Allah’ın çok az ülkeye ve kente bahşettiği bereketli topraklarımız var. Ancak, tüm bunların yanı sıra kendini sürekli yenileyen üretici ve girişimcilerimize, Bakanlığımızın büyük tecrübeleri ve sektörle iş birliğine rağmen, sanki görünmez bir el bizim hedeflerimize ulaşmamıza engel oluyor. Bazen de engel olan elleri görmemize rağmen, sanki gücümüzü tam anlamıyla kullanamıyoruz" dedi.

Çakır, sektörün bir temsilcisi olarak, 60 çeşit ürünü 45 ayrı ülkeye ihraç eden bir firmanın sahibi olduğunu belirterek, "Sektörün içinden gelen bir kişi olarak, tarımdaki gücümüzün yabana atılacak bir güç olmadığını vurgulamak isterim. Bu alandaki tecrübelerimiz, bilimsel anlamda alt yapımız, yetişmiş akademisyen ve uzmanımız üst düzeydedir. Ancak özellikle Avrupa Birliği ile yaşanan sorunlarda Avrupa Birliği, kendi üreticilerine ve ihracatçılarına bir çok ara çözümler ve kolaylıklar sağlarken, bizlere uyguladıkları sert yaptırım ve yasaklamaları haksız ve çifte standart olarak görüyoruz" diye konuştu.

Son yıllarda artık küresel bir güç haline gelen Türkiye’nin önüne çıkarılmak istenen sanal sorunlara çok dikkat edilmesi ve ülkemizin tarımının uluslararası politik oyunlardan korunması gerektiğini vurgulayan Çakır, "Bakanlığımızın bu konuda bizleri koruyan çözümler bulacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çakır, MTSO olarak geçtiğimiz günlerde düzenledikleri 'Avrupa Birliği'ne Sebze İhracatında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu panelde, konunun tüm paydaşlarını bir araya getirdiklerini anımsattı. Çakır, ilk kez bu kadar geniş kapsamlı olarak düzenlenen ve 350 kişinin katıldığı toplantıya katılan uzmanların ve bakanlığın üst düzey bürokratlarının özellikle taze biberdeki 'Nematod'a (kökte parazitlerle meydana gelen urlar) dikkati çektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti; "Dünya’da ve Türkiye’de sebze üreticisine ve özellikle de biber üreticisine önemli ekonomik kayıplar yaşattı. Düzenlediğimiz panel ve çalıştay, Mersin sebze üreticisini Türkiye’deki en yetkili araştırmacıları ve yetkilileri ile bir araya getirmesi açısından farklılık yarattı. Aynı zamanda, dünyadaki diğer rakip üretici ve ihracatçı ülkelere karşı başarılı olmanın yollarının arandığı bir çözüm masasına dönüştü. Bu tür etkinliklere MTSO olarak ev sahipliği yaparak, tüm sektörlerin sorunları ve çözümlerinin takipçisi olacağız."
 
 

Ekleme Tarihi
18.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: MTSO, Tarımın Sorunları, Takipçi, tarım, Mersin
Link: MTSO Tarımın Sorunlarının Takipçisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız