Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakanlık: Domuz eti satışı yeni bir şey değil

 
ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, domuz ürünlerinin üretimi ve satışının yeni bir işlem olmayıp, uzun yıllardır devam ettiğini belirterek, "Reyonlarda açık ve net olarak görülebilecek yerlere domuz ürünü satıldığına dair ifadelerin bulunması zorunlu kılınmıştır.” dedi.

Domuz eti üretimi ve satışıyla alakalı medyada yer alan haberlere cevap veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla, “Söz konusu haberde domuz ürünlerinin üretimi ve piyasaya arzı ile ilgili tüketicinin ve halkımızın yanlış yönlendirilmesine yönelik ibareler bulunmaktadır. Domuz ürünlerinin üretimi ve satışı yeni bir işlem olmayıp, uzun yıllardır devam etmektedir. Bakanlığımız, domuz ürünlerinin üretimi ve satışı ile ilgili denetimlerin yanı sıra ilave yeni önlemler de almıştır. Bu çerçevede, domuz etleri ve ürünlerinin diğer gıda maddelerinden ayrı yerlerde depolanması, ayrı reyonlarda satışa sunulması zorunlu hale getirilmiştir. Reyonlarda açık ve net olarak görülebilecek yerlere de domuz ürünü satıldığına dair ifadelerin bulunması zorunlu kılınmıştır.” ifadesini kullandı.

Medyada yer alan haberler doğrultusunda söz konusu iş yerini denetlediklerini vurgulayan Bakanlık yetkilileri, satışa sunulan ürünlerin hepsinin ithal olduğunu belirtti.
(CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.09.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bakanlık: Domuz eti satışı yeni bir şey değil
Link: Bakanlık: Domuz eti satışı yeni bir şey değil




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız